Jarní inspirace: Nebojte se kachny!

Připravte odlehčené jarní pohoštění a pozvěte své blízké na delikátní pečenou kachnu. Její příprava není zdaleka tak náročná jak se zdá! Že se bojíte, aby Vám po tak vydatném obědě nebylo těžko? Kachna nemusí zrovna plavat v záplavě omastku, aby to bylo to pravé.
Například Mladá kachna, kterou pod značkou Vodňanská kachna na náš trh dodává společnost Vodňanská drůbež, je speciálně šlechtěná v českých uzavřených chovech. Jde o plemeno se zvýšeným podílem prsní partie a nižším obsahem tuku, tudíž si na jejím výborném mase můžete bez výčitek smlsnout, aniž byste riskovali žlučníkový záchvat či to, že po svátcích nedopnete kalhoty. Jemné maso z její prsní části přímo vybízí k tomu, abyste ji místo s obligátními knedlíky a zelím připravili v lehčí variantě.
Vždyť po vajíčkách natvrdo, sladkostech a dalších ne zrovna zdravých velikonočních dobrotách váš zažívací systém doslova volá po rehabilitaci. Chcete-li si tedy dopřát kachnu a nehřešit při tom, upečte ji vcelku a následně z prsní části odstraňte kůži. Získáte tak chutné a netučné maso, které nabízí nespočet možností kulinářského využití.
Salát s kachními prsíčka, jahodou a rebarborovým dresinkem.
2 porce
Celkový čas: 40 minut
Co budeme potřebovat
2 šálky tence nakrájené čerstvé nebo zmrazené rebarbory
1/3 šálku vody
1 Mladá kachna, zn. Vodňanská kachna (pro dietnější verzi použijte
vykostěná kachní prsa bez kůže)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 hrnek cukru
1 lžíce řepkového oleje
2 lžičky medu
1 lžička octa balsamico
4 šálky salátu dle výběru
1 hrnek nakrájených čerstvých jahod