Ekonomové varují: Bude více chudých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ekonomové varují: Bude více chudých!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Aha! – Karel Kopáč)

Pokud by se ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) podařilo prosadit zmrazení nebo třeba jen omezení valorizací důchodů a další změny, tisíce lidí by se dostaly pod hranici chudoby.

Vyplývá to ze studie Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu. Postihlo by to i nepenzisty, kteří s nimi žijí v jedné domácnosti.

„Výrazně větší nárůst chudoby by postihl osaměle žijící důchodce nad 64 let, především ženy, kde by podíl pod hranicí chudoby vzrostl z 13 na 21 procent,“ píše se v analýze.

ODS se sice podařilo Kalouskovy návrhy prozatím zarazit (valorizace důchodů prozatím zůstanou, avšak jen na té nejmenší možné úrovni), i to však podle autorů studie povede k chudobě.

Přečtěte si
marcela47
28. 1. 2013 • 10:52

Nebudu Vás oslovovat Kalouskou, ale oslovím Vás pane Kalouskou vy jedna zlodějská bando, vraťte do důchodového fondu všechny peníze, které jste od slavné revoluce rozkradli a bude pro nás důchodce dost, že můžeme mít i 13 důchody. Kde jste ty peníza prošustrovali. Kdo Vám dal právo na tento fond, který jsme si naše generece našetřili, ho takto rozkrást a teď nám dávate usraných pár koprun.Mladí by byli blbí,kdyby Vám naletěli na Vaše penzijní pilíře. bez to jich zase Vy a Vám podobní rozkradete a pak si bude užívat za naše peníze Vy a Vaše banda důchod v zahraničí. není Vám ani trochu hamba. Já bych mohla být Vaše matka, ale za to jak se chováte ke starým lidem, bych se styděla, Vy jste bez charakteru.Já vím, že všechna tato diskuse je Vám k smíchu, ale jednou čas dozraje.

bobosa
31. 3. 2012 • 13:41

Nechapu proc jej jeste nekdo nevoddelal..bejt to v jinem state tak by byl po smrti..Nic zleho nikomu nepreji ale jemu a jeho cele rodine preji rakovinu ......

bobosa
31. 3. 2012 • 13:40

Bude chiudych mraky....jen svi.ne Kalou bude sedet na statni pokladne a kupovat si hotely v USA ze jo..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.