A je (snad) vyhráno: Důchody se nezmrazí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

A je (snad) vyhráno: Důchody se nezmrazí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Příběhy čtenářů a dopisy, které jste nám posílali, odvedly kus práce! Ministři se včera předběžně dohodli, že v příštích dvou letech uspoří, aniž by důchodcům zmrazili penze!

Valorizace důchodů bude místo toho zachována. Bohužel ale jen na té nejmenší možné úrovni. Penze tak vzrostou maximálně o stovky korun, ale aspoň něco! „Jsme rádi, že se daří nalézt kompromis, který bude založen na úpravě valorizačního vzorečku,“ nechal se slyšet premiér Petr Nečas (ODS).

Vláda počítá s tím, že zhruba 127 miliard korun uspoří na úpravě DPH. Zatím se údajně mluví o zachování dvou sazeb, z nichž jedna, nižší, by se vztahovala na jídlo a léky. Vyšší daně z příjmu by pak platili lidé s vysokými příjmy. Ušetřilo by se i na rušení a slučování některých úřadů. A kdy bude jasno? Už do konce března!

Přečtěte si
winterfreshka
10. 3. 2012 • 09:15

Už nevědí jak ty své zlodějiny kompenzovat

bobou
9. 3. 2012 • 17:13

Ministři se opět dohodli, že úplně důchody v příštích letech zmrazovat nebudou. A důchodci si zase mnou ruce, že se ozvali a vláda se zalekla. Protože jinak je nebudou v dalších volbách volit. Ale takhle to vůbec není, oni moc dobře věděli, že bude vzbouření na vsi zvané česko. A ještě než vydali různá prohlášení věděli, že bude sice zmražení, ale ne tak velké, jak avizovali. A plně se řídí příslovím vlk se nažral a koza zůstala celá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.