Letadlo ČSA nouzově přistálo: Pilot zemřel za letu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Letadlo ČSA nouzově přistálo: Pilot zemřel za letu!

letadlo ČSA (ilustrační foto)
letadlo ČSA (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Na letišti v pražské Ruzyni včera kolem poledne nouzově přistála linka Českých aerolinií OK 777 z Varšavy. Důvod? Přímo v pilotní kabině zemřel pilot! Podle informací šlo o zkušeného kapitána Jaroslava Váňu (†55).

Stroj musel na ranvej navést jeho kolega. „Mohu potvrdit, že k přistání této pravidelné linky byla přivolána lékařská asistence, a to z důvodu indispozice člena posádky. Bezpečnost cestujících nebyla nijak ohrožena, přistání proběhlo bez problémů,“ popsala incident mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Cestující se o kolapsu vůbec nedozvěděli: „Letušky začaly běhat. Pak řekly, ať se připravíme na nouzové přistání,“ řekl jeden z pasažérů Jan Šindler. „Bohužel pan kapitán Jarda Váňa nakonec zemřel. Super chlap, letecký fanda,“ popsal jeden z pracovníků letiště.

I když jde o mimořádnou událost, piloti jsou na podobné situace při výcviku připravováni. Na ranveji byli připraveni k zásahu lékař i hasiči. Doktor však v tomto případě už nemohl nijak pomoci. Přesnou příčinu úmrtí odhalí až soudní pitva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.