Vražda v tramvaji 22: Trest 16 let platí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vražda v tramvaji 22: Trest 16 let platí!

Američan Gilbert Ferguson McCrae před soudem.
Američan Gilbert Ferguson McCrae před soudem. (Aha! – Petr Novotný)

Trest platí! Za loňskou únorovou vraždu Rudolfa Slavíka (†34) v tramvaji číslo 22 si Američan Gilbert Ferguson McCrae (58) odsedí 16 let v base. Odvolací Vrchní soud v Praze včera zamítl jeho odvolání.

McCrae na konečné tramvaje v Praze-Hostivaři zastřelil loni v noci ze 4. na 5. února Rudolfa Slavíka (†34). Američan vinu popírá. Řidič tramvaje slyšel výstřel. Po vystoupení cestujících si všiml muže sedícího v přední části soupravy, byl mrtvý.

Podle soudu byl pachatelem právě McCrae, s nímž se Slavík nepohodl v baru Ještěrka v centru Prahy. Cizinec ho pak sledoval a v tramvaji mu prostřelil hlavu.

Zpověď kamaráda oběti: Ruda byl dobrej kluk!

Deníku Aha! se ozval muž, který zavražděného Rudolfa Slavíka znal. Byl s ním v psychiatrické léčebně Červený Dvůr u Českého Krumlova – v té samé léčebně, kde je nyní i herec Oldřich Kaiser.

O zavražděném jeho »parťák« z léčebny říká: „Ruda dřív pil, trochu krad, byly tam i ňáký drogy. Byl teda trochu línej, práce a terapie v léčebně ho moc nebavily, ale byl to dobrej kluk. Kamarádskej. Kdokoli z nás potřeboval s čímkoli pomoct, vyšel mu vstříc. Nehádal se jako někteří, neměl s ostatníma konflikty. Snažil se dořešit svoje rodinný záležitosti. Jeho manželka byla myslím nezvěstná, nějaká bezdomovkyně nebo co, tak měl v plánu rozvést se a dát si věci do pořádku. Po propuštění z »Červeňáku«, kde byl 5 měsíců, chtěl začít znovu, novej život. Škoda, že se mu to nepodaří!“

Přečtěte si
winterfreshka
9. 2. 2012 • 15:08

A teď to máme

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.