Další oběť anorexie: Hladověla, až umřela... Vážila jen 24 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Další oběť anorexie: Hladověla, až umřela... Vážila jen 24 kg!

Melanie Spoonerová
Melanie Spoonerová (Profimedia.cz, ara)

Pomohla stovkám dětí, ale sebe zachránit nedokázala. Lékařka Melanie Spoonerová trpěla od 13 let anorexií a byl to jediný problém, který nedokázala vyřešit. Problém, který ji v pouhých 30 letech zabil.

Melanie vystudovala s vyznamenáním a i mezi pediatry patřila k nejlepším, dostala dokonce cenu Londýnské univerzity. Léčila děti jak doma v Británii, tak na ostrově Borneo. Že vlastně pomalu umírá, věděl jen málokdo. A bohužel si to nedokázala připustit ani ona sama…

Anorexií, tedy psychosomatickou poruchou, u které člověk přemáhá hlad, nejí a nezdravě hubne, trpěla už od svých 13 let. Na veřejnosti nedokázala pozřít sousto a hladem se trýznila i doma. „Odmítala se vážit a nechtěla chodit na psychologická sezení. Zkrátka velmi problémová pacientka, bohužel…,“ vzpomíná blízký přítel.

V posledních měsících vypadala tak špatně, že si nakonec vzala v nemocnici několik týdnů zdravotní dovolené. Do práce se už nevrátila. Rodiče nalezli Melanii zhroucenou v jejím bytě na okraji Londýna. Zemřela v důsledku selhání srdce. Podle koronera vážila v době smrti pouhých 24 kilogramů! Na lednici byl přilepený lístek. „Moc vás všechny miluji,“ vzkázala rodině.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.