Václav Augusta ochrnul od krku dolů: Kamarádi ho vytáhli na jeleny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Augusta ochrnul od krku dolů: Kamarádi ho vytáhli na jeleny!

Už jen příjezd na Srní byl pro vozíčkáře kvůli sněhu problémem.
Už jen příjezd na Srní byl pro vozíčkáře kvůli sněhu problémem. (pro Aha! – Pavel Pechoušek)

Jezdil triatlon, miluje Šumavu, kterou křížem krážem prochodil, projezdil na kole i na běžkách. V červnu 2010 se Václav Augusta zranil při vodácké výpravě a změnil se mu svět… Ochrnul! Jeho kamarádi mu teď splnili největší přání...

„Při nešťastném pádu ze břehu na mělčinu jsem si zlomil tři krční obratle a porušil míchu, ochrnul jsem od krku dolů,“ popisuje Vašek okamžik, který mu změnil život. Z aktivního sportovce se rázem stal kvadruplegik, tedy člověk se všemi končetinami ochrnutými.

„Postupem času a pravidelnou rehabilitací se můj stav po krůčkách zlepšuje. Na vozíku už jsem stabilnější, hybnost na rukou se částečně vrátila,“ říká s tím, že se o něj celý den musí starat manželka.

Do přírody se i přes zdravotní problémy vrací. Jenže měl obrovské přání. Chtěl se na vozíku dostat na Srní, kam kdysi chodil pozorovat jeleny. Největší problém byl projet s vozíkem hlubokým sněhem.

„Kamarádi mi pak pomohli dostat se do srubu. Byl to úžasný zážitek. Zároveň ale vím, že je tu spousta míst, na která se asi už nikdy nepodívám...,“ říká pohnutě.

Autor:  pp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.