Krušné chvilky pro policisty a hasiče: Psa snesli po žebříku, ženu prostě ukecali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Krušné chvilky pro policisty a hasiče: Psa snesli po žebříku, ženu prostě ukecali...

V desetimetrové výšce psa držel jen okap.
V desetimetrové výšce psa držel jen okap. (pro Aha! – HZS Libereckého kraje)

Hasiči zažili ve čtvrtek horké chvíle, a to nehořelo. Nejdříve ve Frýdlantu sundávali psa ze střechy. V noci v Praze společně s policisty pak zachránili ženu, která balancovala v okně v pátém patře panelového domu a chtěla spáchat sebevraždu.

Hafan hasiče vítal s radostí

O život šlo psovi, který uvízl ve Frýdlantu v pasti v 10metrové výšce. Zřejmě oknem se dostal na šikmou střechu bývalého pivovaru a opřený o okap balancoval mezi životem a smrtí. Spasili ho přivolaní hasiči s výškovou technikou. Když k němu vylezli, nevrčel, naopak ukázkově spolupracoval.

„V těchto případech se nestává, že by zvíře útočilo. Většinou vycítí, že přišla záchrana a statečně spolupracuje,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Pejska hasiči po automobilovém žebříku pomalu svedli na zem a předali ho pracovníkům psího útulku. Akce trvala asi půl hodiny.

V 5. patře balancovala tři hodiny

Žena (58) ve svetru a kalhotách, balancující na chodbovém okně v 5. patře panelového domu, vyvolala v noci na včerejšek poplach v Hlivické ulici v Praze 8-Bohnicích. Sebevražedkyně vydržela na parapetu širokém sotva 10 cm stát a mlčet tři hodiny!

Přijela policie, hasiči na zemi roztáhli plachtu a připravili vysokozdvižnou plošinu, připravena byla záchranka. K ženě se opatrně přibližovali policejní vyjednavač a jeho kolegyně.

„Odmítala jakoukoli pomoc, ale nakonec se nechala od kolegyně hladit po ruce. Potřebovala lidské teplo,“ vysvětlil vyjednavač. Nakonec se ženu podařilo uklidnit a ona vlezla zpět do bytu. Policie ji předala záchrance...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.