Uprchlé vězně chytila zásahovka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Uprchlé vězně chytila zásahovka!

Uprchlé vězně chytila zásahová jednotka.
Uprchlé vězně chytila zásahová jednotka. (pro Aha! – Vladimír Vlk)

OSTROV – Šestice mužů uprchla ve středu z věznice v Ostrově na Karlovarsku a jako rukojmí si vzali jednoho z dozorců. Společně se vydali ke strážní věži číslo 5, kde chtěli překonat ostrahové pásmo a oplocení věznice. Měli ale smůlu, změnil se totiž systém střežení věznice a na věži byla ostraha.

Proto se podařilo utéct jen třem mužům. Ti pak odjeli autem, které jim před věznici připravil komplic. Uvnitř vozu byly pistole. Další tři vězni, kterým se nepodařilo plot překonat, se s rukojmím zabarikádovali v jedné z vězeňských budov.

Krátce po tom věznice vyhlásila poplach a rozjela se velká akce. S uprchlíky začal vyjednávat vyjednavač vězeňské služby, do případu se vložila i policie a její vyjednavač. „Začalo několikahodinové náročné vyjednávání. Pachatelé používali hrubé výrazy, výhrůžky, kladli ultimáta a nejrůznější požadavky, poručili si například jídlo, nápoje, cigarety a dokonce i auto s několika miliony korun,“ říká Helena Malotinská ze západočeské policejní správy.

Ovšem pozor! Jednalo se pouze o cvičení, kterého se účastnili speciálně vyškolení policisté a vězeňská služba. Vůbec poprvé se při podobné akci spojilo vyjednávání v prostorách věznice a pátrání po ozbrojených pachatelích v terénu. ¨

Odpoledne se policistům podařilo v terénu postupně dopadnout tři ozbrojené uprchlíky. Zásahová jednotka navíc zadržela zbylé tři vězně v okamžiku, kdy chtěli věznici opustit v přistaveném vozidle. Cvičná akce dopadla na jedničku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.