Topolánkův lobbista Marek Dalík: Už nechce žít v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Topolánkův lobbista Marek Dalík: Už nechce žít v Česku!

Marek Dalík
Marek Dalík (: ebika)

Zastánci podivného ovlivňování politiky, podezřelého získávání milionů, plačte! Král českého lobbingu Marek Dalík (36) se nechal slyšet, že bude emigrovat. Pokud se tak rozhodne, vlivný multimilionář bude chybět málo lidem. Ještě předtím by však mohl udělat alespoň jeden dobrý skutek – vzít s sebou i další veřejně činné osoby, které jsou Česku spíše pro ostudu.

O tom, že Dalík uvažuje o odchodu ze země, se rozpovídal expremiér Mirek Topolánek (55). Jeho dlouholetý kamarád je prý znechucen místními poměry. „Rozhoduje se, jestli tu bude dál žít,“ poznamenal.

Kdyby ale Dalík vážně zmizel, byla by to komplikace pro policisty vyšetřující kauzu Pandur. Lobbista je totiž jedním z jejích aktérů. Exmanažer výrobce pandurů tvrdí, že si Dalík řekl v souvislosti s obchodem o 18 milionů eur, v přepočtu zhruba 450 milionů korun.

Kam s Dalíkem?

Protože není známo, kde by hledal svůj klid, deník Aha! se rozhodl navrhnout mu vhodnou destinaci. Jako milovníkovi teplých krajin by se mu mohlo líbit na tichomořském ostrově Nuku Hiva. Že tam žijí kanibalové, kteří například nedávno zabili německého turistu? S tím by si jistě poradil. Tak, jako s českými zákony.

Autor:  ex

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.