Důvod tragédie hokejistů Jaroslavle objasněn: Potvrzeno, pilot brzdil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Důvod tragédie hokejistů Jaroslavle objasněn: Potvrzeno, pilot brzdil!

Hokejoví šampioni jsou po smrti!
Hokejoví šampioni jsou po smrti! (Aha)

Nebýt nesmyslného počínání ruských pilotů, ti kluci mohli žít. Smrtí 44 lidí včetně českých hokejistů Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka jsou vinni piloti letadla Jak-42.

Jeden z nich nechal nohy na pedálech a brzdil... To, o čem se hovořilo, nyní potvrdily testy se stejným typem letounu.

7. září se při vzletu z plochy u Jaroslavle stala osudová chyba, stroj Jak42 se zřítil těsně po startu k zemi a v jeho útrobách zahynul celý tým hokejové Jaroslavle. Každá smrt je zbytečná, ale tohle je šílené!

„Během zkoušek bylo prokázáno, že lidi na palubě zahubilo brzdění jeho kol. To způsobil pilot u řízení, který z nějakého důvodu nechal při vzletu nohy na pedálech,“ napsal deník Kommersant, který se odvolává na specialisty přítomné u testů.

Obviněn z trestuhodné nedbalosti nebude nikdo, oba kapitán Andrej Solomencev a druhý pilot Igor Živelov zahynuli spolu s ostatními. Havárii přežil pouze palubní inženýr Alexandr Sizov (53), jenž se zotavuje ze zlomenin a popálenin. Dalších 44 lidí zemřelo...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.