Neuvěřitelné! Ležel 5 dní v lese! Měl jen láhev vody a tyčinku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Neuvěřitelné! Ležel 5 dní v lese! Měl jen láhev vody a tyčinku!

Jan Kankrlík se zotavuje v nemocnici ve Stodě.
Jan Kankrlík se zotavuje v nemocnici ve Stodě. (pro Aha! – Marcela Durasová, ara)

Už jste někdy zkusili strávit noc v lese a ještě k tomu na podzim, kdy už začíná v noci mrznout? Jan Kankrlík (55) z Olešné na Tachovsku takových nocí strávil v lese dokonce pět. A samozřejmě nedobrovolně.

Náhlé zdravotní potíže mu nedovolily se hnout z místa, a tak musel ležet v lese téměř pět nocí, než sebral všechny zbytky svých sil a doslova se doplazil domů!

Nedobrovolný pobyt Jana Kankrlíka v lesích na Tachovsku začal minulé pondělí. Jako obvykle si vyšel do lesa na procházku.

„Pravděpodobně mi na cestě praskl vřed, udělalo se mi hrozně špatně, bolest břicha byla nesnesitelná. V ten den jsem si mobilní telefon nechal doma, nemohl jsem nikomu dát zprávu, jak mi je,“ řekl Aha! pan Jan. V lese upadl a už nemohl vstát. Od domova nebyl daleko, vzdušnou čarou tři kilometry.

„Snažil jsem se, abych nenastydl, abych to nějak překlepal, než mi bude lépe. Pořád jsem zvracel, bolesti nepřestávaly,“ říká s tím, že poslední, pátá noc byla nejhorší. „Začalo mrznout, byl jsem celý mokrý, cítil, jak mi začínají mrznout ruce. Tak mě napadaly i myšlenky, že bych to nemusel přežít.“

Nakonec sebral poslední zbytky sil a doslova se doplazil domů. „Dolezl jsem k zadnímu vchodu domu a v duchu se modlil, aby byly otevřené. Věděl jsem, že na druhou stranu baráku už prostě nedojdu,“ vzpomíná nyní už v nemocnici ve Stodě Jan Kankrlík.

Jeho partnerka Blanka (36) zažila během týdne jeho pohřešování hrozné momenty strachu. „Tušila jsem, že je někde zraněný. Zalarmovala jsem policii, s jeho synem jsme ho sami hledali,“ popisuje.

Po návratu se profesí kovoobráběč Kankrlík okamžitě naložil do horké sprchy, vypil litry tekutiny, protože byl dehydrovaný. V lese za ten týden totiž snědl pouze jednu čokoládovou tyčinku a vypil trochu vody, co měl s sebou v láhvi. Je v pořádku a prý se opět těší do přírody, která k němu byla milosrdná...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.