Nečas jel tajně na sever Čech: Čekali na něho s hnojem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nečas jel tajně na sever Čech: Čekali na něho s hnojem!

Nečas před hospodou, jejíž podlaha byla před nedávnem pokryta krví po mačetovém útoku.
Nečas před hospodou, jejíž podlaha byla před nedávnem pokryta krví po mačetovém útoku. (ČTK – Radek Petrášek)

Premiér Petr Nečas (ODS) se po dlouhém volání starostů obcí, kde probíhají konflikty mezi Romy a ostatními obyvateli, vydal na sever Čech. Na cestě navštívil novoborskou hospodu, v níž před dvěma týdny skupina Romů napadla hosty mačetami!

Před podnikem dal najevo, že složité situaci nebude ustupovat, a trval na zásahu proti lidem zneužívajícím sociální systém. „Jeli někdo nezaměstnaný, nemá přece na práci nic jiného než děti odvést do školy a pak je z ní vyzvednout,“ zopakoval.

Podle opatření vlády totiž záškoláctví dětí může být důvod pro nevyplacení sociálních dávek. Premiér trval i na povinné veřejné službě – tu od ledna vyfasují lidé, kteří jsou nezaměstnaní déle než dva měsíce.

Pikantní na jeho cestě na sever bylo, že o své cestě dal vědět kolem sedmé ranní, tedy dvě hodiny před samotným příjezdem. „Záměrně jsme cestu neohlašovali proto, aby kvůli ní nevznikl příliš velký humbuk,“ řekl Aha! premiérův mluvčí Jan Osúch.

Nečas se přesto ve Varnsdorfu vyhýbal veřejným prostranstvím, prý kvůli protiromskému aktivistovi Lukáši Kohoutovi – ten totiž na premiéra čekal s kýblem hnoje.

Muž hrozil mačetou

Od nedělního večera řeší policie další případ ohrožování mačetou. Rom (33), který se zřejmě inspiroval mačetovým útokem v Novém Boru, totiž hrozil stejnou zbraní ve varnsdorfském baru. Křičel na hosty a mával mačetou, ale najednou vyběhl ven a zbraň odhodil. Když ho posléze zadržela policie, zjistila mu v krvi tři promile alkoholu.

Drábek dá lidem práci

Nezávisle na premiérovi se vydal do Rumburka i ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09, na snímku). Tam se sešel se starosty a slíbil jim, že bude na Šluknovsku vytvořeno sto míst veřejně prospěšných prací. „Jakmile by kapacita byla vyčerpána, jsme připraveni ještě dál navýšit počet míst,“ garantoval ministr.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.