Mazlivé kočičce Báře lidé ublížili, ona jim teď pomáhá... Třínohá terapeutka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mazlivé kočičce Báře lidé ublížili, ona jim teď pomáhá... Třínohá terapeutka!

Třínohá Bára miluje lidi.
Třínohá Bára miluje lidi. (www.cici.cz)

Když kočce Báře a jejímu kamarádovi Adamovi umřela panička, krmila je skoro rok hodná sousedka. Dědice zajímal jen dům vhodný k prodeji a do něj už kočky samozřejmě nesměly...

Barunka, která už jako kotě přišla nešťastnou náhodou o nožičku, trpěla zimou a nedostatkem mazlení. Pak se na ni usmálo štěstí a do své péče ji přijalo sdružení Devět životů. A Báře začal nový život – plná miska, měkká postel a laskavá péče.

„Její pečovatelku brzy napadlo, že mazlivá Bára by byla ideální kočičí terapeutkou! Po důkladné přípravě spolu začaly docházet na terapie do domova pro seniory,“ popsala Františka Kernová z Devíti životů.

A tak každý týden jezdí třínohá terapeutka dělat radost a poskytovat měkký dotek a pohlazení lidem, kteří už mnohdy nemají nikoho blízkého, do domovů důchodců a léčeben po celém Kladensku. Bára je zahřívá, vrní a vrací jim vzpomínky na život za zdmi ústavů.

Přečtěte si
frantiskak
9. 9. 2011 • 11:42

Ráda bych jen upřesnila, že Bára dochází pouze do jednoho domova, více není časově ani fyzicky možné. Je to domov pod Lipami ve Smečně. I tak děkujeme za zveřejnění jejího příběhu Pokud chcete tuto činnost podpořit, můžete Báře poslat penízky na něco dobrého k snědku. Kočičí i lidští terapeuti vykonávají svou práci dobrovolně, i dopravu si hradí ze svého. více na www.devet-zivotu.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.