Libyjští povstalci obsadili podzemní tunely: Kaddáfí zahnán do kouta?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Libyjští povstalci obsadili podzemní tunely: Kaddáfí zahnán do kouta?!

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí (Profimedia.cz)

V úterý dobyli povstalci pevnost svrženého libyjského diktátora Muammara Kaddáfího (69). Ten je ovšem stále na útěku. Z města prý uprchl v golfovém vozíku některým z podzemních tunelů vedoucích přímo z areálu paláce.

Několik tajných vchodů už rebelové objevili a chodby obsadili. K dopadení bývalého vůdce už podle nich zbývá jen malý krůček, jako krysu jej prý zahnali do kouta, odkud nemá úniku. Nebo se rebelové mýlí a kolonel má dostatečný náskok?

Povstalci včera vzkázali lidu, že zahájili rabování čtvrti Abu Salim – poslední části hlavního města Tripolis, kde má Kaddáfí své stoupence. Domnívají se, že se diktátor skrývá právě tam. Jsou jeho dny sečteny?

Přivýdělek 28 milionů Kč za jeho hlavu je dobrým lákadlem... Vůdce se ovšem nevzdává: „Boj skončí buď mým vítězstvím, nebo mou smrtí,“ varoval své odpůrce před několika dny.

V ulicích Tripolisu se v kalužích krve povalují desítky mrtvých těl. Nemocnice nestíhají, není čas oběti pohřbívat. Každý bojuje o holý život. Přestřelky mezi Kaddáfího stoupenci a povstalci si vyžádaly už tisíce lidských životů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.