Jáchym Bém (20): Po amputaci už chodí bez obvazu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jáchym Bém (20): Po amputaci už chodí bez obvazu

Na Jáchymově usměvavé tváři bylo vidět, že už se naučil se zraněním žít.
Na Jáchymově usměvavé tváři bylo vidět, že už se naučil se zraněním žít. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Karel Kopáč, ara)

Jáchymu Bémovi (20), synovi bývalého pražského primátora a současného poslance za ODS Pavla Béma (48), březnová opilecká nerozvážnost tragicky zasáhla do života. Kvůli pádu ze staroměstské kašny v březnu přišel o pravou ruku. Na památce se nyní pracuje.

Zatím ale ne přímo na místě, jen v ateliéru. „V této chvíli je dokončována restaurace horního rondelu kašny. Samozřejmě platí závazek, že opravu zničené části kašny uhradím,“ řekl Aha! Pavel Bém. O levnou práci přitom nepůjde – podle informací Aha! bude totiž renovace stát kolem tří milionů korun.

Bývalý primátor zároveň dodal, že za nehodu jeho syna kromě opilecké klukoviny mohl i špatný stav památky. „Dohoda mezi městskou částí Praha 1 a Jáchymem v zásadě říká, že kašna byla v dezolátním stavu, ale Jáchym na ni neměl lézt,“ řekl.

Mezitím už se Jáchym ke zranění postavil čelem, a ačkoliv letošní léto není tropické, chodí v krátkém rukávu a bez obvazu či protézy na amputované paži. Právě tak jej včera s matkou Radkou (45) přistihlo Aha!. Syn exprimátora hýřil úsměvy a dobrou náladou.

Stav jeho levé ruky zároveň vyvrátil spekulace o tom, že se mu z ní lékaři chystali amputovat tři prsty.



Přečtěte si
fizi
18. 8. 2011 • 10:09

v březnu se starej Bém dušoval,že vše zaplatí.Už zase couvá??Komu by se taky líbilo zaplatit takovou částku,že?Asi si měl svého synáčka líp vychovat a nemusel by poukazovat na špatný stav památky.Ale co,nakradeno má dost,tak ať platí za blbost svého odkopka.

majojo
18. 8. 2011 • 08:40

Tím spíš, že originál kašny zničil nějaký vandal už před asi třiceti lety, takže je v lapidariu a to, co polámal mladej Bém je betonová kopie. Fakt za tři melouny? V tom případě si jedu do OBI pro pytel cimentu.

horymarianske
17. 8. 2011 • 20:38

No tedy kolem staroměstské kašny to vypadá jako na smetišti. Oprava bude stát 3 miliony??

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.