Michaela Kubíčková (17): Utíká před strachem a policií… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Michaela Kubíčková (17): Utíká před strachem a policií…

Pokud někde potkáte Míšu Kubíčkovou, zavolejte na telefon: 723 634 499 pana Baťhu, nebo na linku 158.
Pokud někde potkáte Míšu Kubíčkovou, zavolejte na telefon: 723 634 499 pana Baťhu, nebo na linku 158.

PRAHA – Zoufalí rodiče se snaží zachránit svou nemocnou dceru Michaelu Kubíčkovou (17). Zatím marně! Míša se bezhlavě zamilovala do staršího kluka a maminku s tátou nechce už nikdy vidět.


Dokáže ji někdo zachránit?

Kdyby bydlela jen v jiném městě, bylo by všechno ještě v pořádku. Jenže! Její láska bere drogy a nikdo neví, kde jsou. Bezradná je dokonce i policie.

„Ještě před rokem byla přitom Míša skvělá sportovkyně, lyžařka duší i tělem,“ vzpomíná se slzami v očích její tatínek. Pak ale přišla první láska a všechny záliby i kamarádi šli stranou. Zamilovala se do kluka, který bere drogy, a Míša je v očarování láskou vyzkoušela taky.

V současné době je závislá na pervitinu, nemocná, zhubla 15 kilo a stále utíká. Je na útěku před policií, protože po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání, na útěku před rodiči, jejichž pomoc odmítá, i sama před sebou... Už to není Míša jako dříve, je z ní troska ovládaná drogou. Spí v kanálech a opuštěných domech. „Viděla jsem ji asi před dvěma měsíci. Byla hrozně hubená s kruhy pod očima a jenom říkala, nemůžu se s tebou bavit, musím se schovat,“ popisuje její kamarádka.

„Partner jí dal nějaký životní směr a pro ní je teď život jen o lásce, a pak o drogách. Nic jiného ji nezajímá,“ popisuje psycholožka Lenka Čadová s tím, že podobných případů jsou u nás desítky. „Dítě v období dospívání hledá nějaký směr. Na začátku minulého století bylo zcela běžné, že mladí lidé odcházeli do světa na zkušenou, čímž dostali nějakou životní vizi. A to je dnes problém mladé generace, o kterém se vůbec nemluví. Děti často žádný směr nemají, a není nikdo, kdo by jim ho pomohl najít. Cítí se samy,“ osvětluje jeden z důvodů, proč se dítě v pubertě rozhodne utéct od rodičů Čadová.


Autor: Tomáš Lamberský
Foto pro Aha!: Martin Baťha

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.