Ministr vnitra Jan Kubice: Přestavěl si chalupu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ministr vnitra Jan Kubice: Přestavěl si chalupu!

Hafan hlídá klid svého pána.
Hafan hlídá klid svého pána. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Karel Kopáč, Martin Pekárek)

Vila v luxusní čtvrti a po zuby ozbrojená ochranka u brány? Pokud si takhle představujete bydlení ministra vnitra Jana Kubiceho (nestraník), pusťte to z hlavy. Domov šéfa tak významného resortu ve středočeských Vidovicích, kde má Kubice trvalé bydliště, spíše připomíná velkou rekreační chatu.

S manželkou Miluší vlastní dřevem obkládaný dům o zastavěné ploše 103 m2. Ani pozemek obrostlý vysokými keři není zrovna malý – má 609 m2.Zatímco Vidovice, kde žije stovka lidí, nemá ani jednu ulici, ale jen čísla popisná, panství ministra vnitra má alespoň jednu – Schönerlinder Strase, v překladu Krásnolipská ulice.

Zřejmě podle jednoho z mohutných vzrostlých stromů, které areálu Kubicových dodávají ještě více dojem nedobytné pevnosti. A tomu, kdo tento pocit nezíská, to tesáky připomenou hafani, kteří za vrata domu nikoho nepustí. „Mám českého fouska a bernského salašnického psa. Opravdu bych nikomu nedoporučoval lézt nám přes plot,“ směje se Kubice.

Ve Vidovicích žije už minimálně dvanáct let. „Asi v roce 1999 jsem chalupu přestavěl na obytný dům,“ poznamenal. A jak je dům ministra vybaven? „Žijeme nenáročně jako obyčejní lidé,“ tvrdí.

Dům ve Vidovicích přitom není jediný, který Kubice v této lokalitě vlastní. Podobný objekt, taktéž v chalupářském stylu, je od vidovického vzdálený něco přes kilometr v nedalekých Kunicích. Ministr ho zřejmě pronajímá. Parkují tu luxusní auta a na pozemku pobíhají tři psi. V Turkovicích u Ondřejova zase ministr vlastní rozsáhlé pozemky.



Přečtěte si
quonex
13. 8. 2011 • 05:56

Alespoň podle fotek to je povedené, včetně zahrady.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.