Dobrá zpráva: Místo 90 km/h o dvacet víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dobrá zpráva: Místo 90 km/h o dvacet víc!

Už od podzimu...110 km/h.
Už od podzimu...110 km/h. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, ara)

PRAHA (ex) – To se to pofičí! Na některých silnicích prvních tříd chce ministerstvo dopravy povolit místo devadesátky rychlost až 110 km/h! Půjde pravděpodobně o třináct úseků čtyřproudých silnic po celém Česku.

Milovníci rychlé jízdy by tak mohli bez rizika mnohatisícových pokut a trestných bodů víc sešlápnout plyn.

„V současné době hledáme cestu, jakým způsobem to prosadit, a také diskutujeme, například s ministerstvem vnitra, všechna úskalí. Zda se bude jednat o těch třináct úseků, nebo jich bude méně, to se teprve uvidí,“ upřesnil Martin Novák z ministerstva dopravy.

Jako první by se z navýšené rychlosti měli už od podzimu radovat řidiči pendlující mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. „Ostatní možné úseky, které splňují potřebné parametry, budeme řešit až posléze,“ dodal Novák.

Takové silnice budou nově označeny hned dvěma značkami – modrá informativní tabule »Silnice pro motorová vozidla« (ta povoluje 130 km/h) bude doplněna o kulatou zákazovou značku s číslicí 110.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.