Ach, to počasí! 10. víkend k ničemu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ach, to počasí! 10. víkend k ničemu!

Hezkého dopoledního počasí využili i nosiči, kteří vynášením pivních sudů od dolní stanice lanovky na vrchol Ještědu zahájili dvoudenní Oslavy Ještědu. Na start se postavilo pět mužů a jedna žena. Nejrychlejší byl Ondřej Pleštil z Liberce, na 1012 metrů vysoký Ještěd došel se 63 kg vážícím sudem za 48 minut!
Hezkého dopoledního počasí využili i nosiči, kteří vynášením pivních sudů od dolní stanice lanovky na vrchol Ještědu zahájili dvoudenní Oslavy Ještědu. Na start se postavilo pět mužů a jedna žena. Nejrychlejší byl Ondřej Pleštil z Liberce, na 1012 metrů vysoký Ještěd došel se 63 kg vážícím sudem za 48 minut! (ČTK – Radek Petrášek)

Není to k vzteku? Žádný z posledních deseti víkendů se počasí nevyvedlo, a když už to tentokrát vypadalo, že bude pěkně, sobota odpoledne se zkazila a začalo pršet. A bude hůř – během celé neděle nás čeká ochlazování, přeháňky, bouřky a místy i lokální průtrže mračen.

Zatímco sobotní ráno i poledne dávaly tušit příjemný letní den s teplotami nad 25 °C, odpoledne se obloha zatáhla a teplota začala klesat. „Počasí bude ovlivňovat studená fronta, která v noci na neděli začne od západu přecházet území Česka,“ popsal včera Aha! meteorolog Marcel Hoffmann.

„Během dnešního dne lze očekávat časté srážky,“ dodal Hoffmann s tím, že bylo vydáno varování pro celé území Česka před velmi silnými bouřkami.

„Mohou přijít i kroupy nebo nenadálé průtrže mračen,“ dodal meteorolog. Přívalové srážky mohou vést k prudkému krátkodobému lokálnímu rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů, cest.

Hoffmann zároveň předpověděl, že teplota ke konci příštího týdne klesne k dvaceti stupňům Celsia.

Autor:  ajd

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.