Za dvě vraždy dostal 19 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Za dvě vraždy dostal 19 let!

Andrej Mikolcz
Andrej Mikolcz (pro Aha!: Martin PRŮŠA)

TÁBOR – Do vězení na 19 let, tolik včera u táborské pobočky Krajského soudu dostal Polák Andrej Mikolcz (48) za dvojnásobnou vraždu a nedovolené ozbrojování. Letos v polovině března zastřelil v Křemži na Českokrumlovsku manželku (†54), která se s ním chtěla rozvést, a jejího syna (†34).

Pak z domu, kde bydleli, utekl, ubytoval se v českobudějovickém penzionu a spolykal hrst prášků.

Policejní komando vraha našlo a převezlo do nemocnice. Už tam se k »popravě« své rodiny přiznal. Své manželce už dávno před tím vyhrožoval, že když se s ním rozvede, zabije jejího syna a pak i sebe. Jablkem sváru byl právě syn jeho manželky Michal, který chtěl, aby se s ním matka rozvedla. Toho také Mikolcz osudného rána zastřelil na verandě domku jako prvního. Potom v patře v ložnici namířil revolver na svou ženu a zcela chladnokrevně do ní nasázel dvě rány. „Oba měli těžké zhmoždění mozku, které bylo neslučitelné se životem. Střílel téměř z bezprostřední blízkosti,“ řekl Aha! znalec v oboru soudního lékařství. „Je mi to strašně líto, já nechápu jak jsem to mohl udělat. Ublížil jsem někomu, kdo byl pro mě smyslem života, nechápu to, je mi to líto,“ spílal si v soudní síni Mikolcz.

6.10.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.