Srneček Laďa: Ztratil mámu, ale našel »tátu«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Srneček Laďa: Ztratil mámu, ale našel »tátu«!

Srneček se Miroslavu Prachařovi zatím vejde do náruče.
Srneček se Miroslavu Prachařovi zatím vejde do náruče. (pro Aha! – Jan Čada)

Krutě si osud zahrál s čerstvě narozeným srnčím mládětem. Na novorozeně se ale nakonec přece jen usmálo štěstí.

Jako každé ráno jel Ladislav Suchý (51) před šestou do práce. Před Bohuslavicemi u Zlína ho čekalo překvapení. „V příkopu jsem uviděl srnu. Těsně přede mnou ji musel někdo srazit autem. Ještě chvíli žila, ale pak jí oči vyhasly,“ vypráví s dojetím v hlase Suchý.

U srny uviděl maličkého, naprosto bezmocného srnečka. Zoufale se tulil k mamince, ale té už nebylo pomoci. Maličkého naložil a přivezl svému šéfovi Miroslavu Prachařovi (52), vyhlášenému myslivci i »adoptivnímu tatínkovi« řady zvířat. Se srnečkem si hned věděl rady.

„Nejdříve jsme museli sehnat flašku s mlékem. Nebylo to ale vůbec jednoduché. Laďa, jak jsme mu po nálezci začali spontánně říkat, se nejdříve neměl k světu. Smutnil, nechtěl chodit ani pít a vypadalo to, že nepřežije maminku o víc než pár hodin,“ vzpomíná adoptivní táta.

Dvě noci nespal a trpělivě malému Laďovi nabízel mléko. Teď už je z něj pašák. „Věřím, že se časem zařadí mezi kamarády – divočáky, kozla, slepice, muflony i pštrosy, které mám ve výběhu,“ plánuje Prachař.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.