Odbory »ucukly«: Blokády nebudou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Odbory »ucukly«: Blokády nebudou!

Nevyjedou vlaky, autobusy, tramvaje ani metro. Výsledek? Praha bude ucpaná a policie i přesto, že nebude blokáda, doporučuje se jí vyhnout. Už ve čtvrtek tak lidé město ve velkém opouštěli.
Nevyjedou vlaky, autobusy, tramvaje ani metro. Výsledek? Praha bude ucpaná a policie i přesto, že nebude blokáda, doporučuje se jí vyhnout. Už ve čtvrtek tak lidé město ve velkém opouštěli. (Foto Aha! – Petr Novotný,Karel Kopáč, Dan Černovský)

Taková vyjednávání snad metropole ještě nezažila!

S odboráři si totiž včera sedl premiér Petr Nečas (ODS), aby odvrátil stávku, která dnes ochromí chod celé země. Marně! Po jednání s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) ale odboráři alespoň v něčem ustoupili: definitivně slíbili, že nebudou blokovat pražskou magistrálu u Národního muzea…

Místo toho se odboráři mají dnes sejít na Palackého náměstí v Praze. Plánují dojít třeba k ministerstvu financí, kam položí balíky slámy a pozdraví šéfa škrtů Miroslava Kalouska (TOP 09). Pak se přesunou k Úřadu vlády a celou akci ukončí u Hradu.

A jak to mělo vypadat pro Pražany původně? „Byli jsme připraveni blokovat magistrálu u Muzea v obou směrech dvě hodiny. Do akce jsme chtěli zapojit 300 až 400 lidí,“ uvedl Bohumír Dufek, předseda Asociace samostatných odborů.

Jak do práce

➤ Pěšky – kdo to neměl daleko, využil příležitosti projít se městem a vidět stávku na vlastní oči.

➤ Kolo – cykloservisy i půjčovny kol posledních několik dnů pracovaly s prodlouženou pracovní dobou, aby vyhověly náporu zájemců.

➤ Spolujízda autem – i přes sociální síť Facebook se lidé s auty domlouvají, že svezou i úplné cizince, a ušetřili provoz zbytečných vozů.

➤ Po vodě – ze Žlutých lázní na Praze 4 budou dnes celý den vyjíždět lodě a zdarma přepravovat Pražany do centra.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.