Přestavují žižkovský vysílač v Praze: Luxusní apartmá 65 metrů nad zemí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přestavují žižkovský vysílač v Praze: Luxusní apartmá 65 metrů nad zemí!

Žižkovský vysílač v Praze
Žižkovský vysílač v Praze (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Žádná jiná stavba nenabízí tak úchvatný pohled na hlavní město jako Žižkovská věž. Prochází rozsáhlou rekonstrukcí a kromě úplně nového vybavení a tří restaurací se návštěvníci mohou těšit i na luxusní apartmá!

„Se samotnou stavbou začneme příští týden, zatím jsme řešili bourací práce a vyklízení prostor. Od dostavby Žižkovské věže se tady prakticky na nic nesáhlo a všechno bylo původní, proto jsme museli všechno zlikvidovat,“ říká Aha! Roman Lain ze společnosti, která má rekonstrukci vnitřních prostor vysílače na starosti.

„Pro inspiraci jsme si byli ve světě – podrobně jsme si prohlédli restauraci UFO v Bratislavě, která je 95 metrů nad Dunajem, nebo Berlínskou televizní věž s otočnou kopulí,“ popisuje Lain s tím, že celá rekonstrukce interiéru žižkovského vysílače přijde na třicet milionů korun.

Vysílač – podle amerického turistického serveru VirtualTourist druhá nejošklivější stavba na světě – se změní k nepoznání. Kromě nové vyhlídky, která je ve třech kapslích ve výšce 93 metrů nad zemí, projde rekonstrukcí i nižší prostor ve výšce 62 metrů.

„Vyhlídka bude plně interaktivní, k dispozici budou multimediální informační panely, a když bude dost peněz, dojde i na videopodlahu,“ popisuje Lain. Restaurace pak nabídne moderní českou kuchyni a chybět nebude ani kavárna či noční bar.

Novinkou bude také luxusní apartmá ve vrchní části jedné z kapslí. „Dříve tu byl salonek, ale příliš se nevyužíval. Chtěli bychom tuto místnost změnit na multifunkční prostor, který by splňoval standardy pro nejvyšší klientelu. Naším snem je vybudovat tady šestihvězdičkové apartmá,“ svěřuje Lain.

V takovém apartmá by pak mohli trávit noc novomanželé nebo VIP osobnosti, které by byly v Praze na návštěvě.

Aha! Víte, že...

● Žižkovská televizní věž byla postavena mezi lety 1985 a 1992.

● Přezdívá se jí Prst komunismu.

● Je vysoká 216 metrů a je vidět téměř ze všech částí Prahy.

● Viditelnost z věže je až 100 km.

● Špička věže se při větru vychyluje až o 120 cm.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.