Revoluční studie britských vědců: Ibuprofen = lék na rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Revoluční studie britských vědců: Ibuprofen = lék na rakovinu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Vědci z univerzity v britském městě Bath přišli s revolučním objevem. Novou nadějí v léčbě rakoviny je podle nich ibuprofen! Ano, ten zářivě růžový prášek, oblíbený spojenec žen v boji proti bolesti hlavy, kloubů, vaječníků a vlastně čehokoli...

Odborníci nyní zjistili, že tento lék také zpomaluje růst rakovinných buněk a mohl by tak pomoci zákeřnou nemoc léčit! Zvláště účinný by měl být při léčbě rakoviny prostaty a střev.

Příčinu blahodárného účinku ibuprofenu zatím lékaři nedefinovali, na rakovinných buňkách v laboratoři ho ovšem dokázali. Teď se pokoušejí vyzkoumat, proč je právě ibuprofen tak zázračný...

Pozn.: Ibuprofen je účinná látka z léků známých pod různými komerčními názvy, např. Ibalgin, Brufen, Dolgit, Nurofen, APOIbuprofen apod. Do síly 400 mg je v lékárnách k dostání bez předpisu.

Pozor... Všeho moc škodí!

Dlouhodobé užívání ibuprofenu ovšem může mít nepříjemné vedlejší účinky. Zvyšuje riziko úmrtí v důsledku poškození srdce, navíc trvale poškozuje tenké střevo! Hned u 71 procent pravidelných uživatelů léků obsahujících ibuprofen se objevily trhliny, zúžení nebo vředy na tomto orgánu.

Přečtěte si
marais
29. 5. 2011 • 11:19

Dlouhodobé užívání ibuprofenu způsobuje vnitřní krvání či vředy.Sorry, mám zkušenost z okolí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.