Aha! radí: Natankujte levněji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Aha! radí: Natankujte levněji!

Na co nejnižší útratu za benzin a naftu platí jak osvědčené triky, tak zdravý rozum.
Na co nejnižší útratu za benzin a naftu platí jak osvědčené triky, tak zdravý rozum. (Profimedia.cz)

Cena ropy ve světě sice klesá, ale tuzemské benzinky stále berou řidiče na hůl a s nadcházející motoristickou sezonou se zlevňovat nechystají.

Musíme si tak pořádně hlídat, kde tankujeme. Mezi benzinkami vzdálenými třeba jen pár kilometrů bývají totiž znatelné cenové rozdíly. Například včera jste v brněnské Slavíčkově ulici mohli doplnit nádrž při ceně 34,50 koruny za litr Naturalu 95.

O čtyři kilometry dále, ve Starém Lískovci, už vás stejný druh benzinu stál o 2,60 koruny více, tedy 37,10 Kč za litr. Stále platí, že lepší je netankovat v centru měst, na dálnicích a hlavních tazích, kde jsou pohonné hmoty téměř vždy dražší.

Naopak až stokoruny na nádrži motorista ušetří, když načerpá pohonné hmoty u některého z hypermarketů, který má nabídku rozšířenou i o tuto službu.

„Hypermarkety mají nabídku pohonných hmot jen jako přidruženou službu. Vyplatí se jim nabízet benzin a naftu levněji, ony totiž vydělávají hlavně na prodeji potravin, oblečení nebo spotřebního zboží. Levný benzin přiláká zákazníky, kteří pak v hypermarketu nakupují,“ vysvětlil Václav Loula z České asociace petrolejářského průmyslu.

„Klasické čerpací stanice zase mají větší výběr paliv, mají obsluhu, která poradí, pomůže,“ upřesnil.

Za kolik natankujete v zahraničí?

Začíná léto a s ním i cestovatelská horečka. Mnozí z nás absolvují dovolené právě autem. Podívejte se, kolik v nejoblíbenějších destinacích stojí průměrně benzin a nafta.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.