»Blonďatá bestie« Kristýna Kočí: Žaloba na Pavelku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

»Blonďatá bestie« Kristýna Kočí: Žaloba na Pavelku!

Kontroverzní poslankyně Kristýna Kočí.
Kontroverzní poslankyně Kristýna Kočí.  (foto Aha! - Alexandr Malachovský)

Za to divadlo mi draze zaplatíte – to nepřímo vzkázala poslankyně a vyloučená »véčkařka« Kristýna Kočí (26) tvůrcům divadelní hry Blonďatá bestie.

Ta pojednává o skandální nahrávce, na které Kristýna slovy prostitutky z E55 popisuje svoje intriky na politické scéně.

Kočí jde na pomstu tvůrcům hry šikovně – začala se zajímat o svá autorská práva. Herci, mezi kterými je i populární Ondřej Pavelka (55), totiž přesně citují její slova.

A ta jsou podle Kočí jejím duševním vlastnictvím, na které má autorská práva. „Byla jsem z toho představení zhnusená a otřesená. Budu se soudit. Jsem možná pro někoho bestie, ale i bestie má svou čest a svá práva,“ řekla České televizi.

A právníci jí dávají za pravdu. „Pokud by podala žalobu, myslím, že by měla šanci na výhru,“ řekl právník Petr Pečený.Pavelku, který září třeba v »nováckém« seriálu Ulice, Kristýnina úvaha o soudu nepřekvapila.

„Je to slečna, která se dostala do nějakého soukolí, do nějakého běhu dějin, který přestala ovládat. A teď bude hledat různé způsoby, různé kličky, jak se toho příběhu zmocnit, jak si ho udržet, jak ho ovládnout,“ zhodnotil pro ČT.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.