Nová laciná škoda už jezdí!: Špionážní fotky z Indie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nová laciná škoda už jezdí!: Špionážní fotky z Indie

Špionážní fotografi e nové škodovky.
Špionážní fotografi e nové škodovky. (Foto indianautosblog.com)

O pořádné překvapení v automobilovém světě se postarali redaktoři z indického časopisu Velociti.

Ten zveřejnil první špionážní fotografie jezdícího modelu, o kterém jsou přesvědčeni, že je novou lacinou škodovkou. O ní se mluví již drahnou dobu, ale její existence byla oficiálně přiznána teprve v půli letošního února.

Velkou a lacinou škodovku, o které se v našich končinách mluví jako o modelu AEntry, v Indii nazývají Škodou Rapid. Což není neobvyklé, protože třeba model Octavia se zde jmenuje Laura.

Vůz by měl pohánět motor o objemu 1,6 litru, a to buď diesel, nebo benzin, oba s výkonem 77 kW. Pod maskováním vozu je vidět podobná maska chladiče, kterou měl i koncept Vision D. Ten mladoboleslavská automobilka představila na letošním autosalonu v Ženevě.

Podle neoficiálních informací již probíhá příprava některých dílů vozu a samotná produkce by mohla začít již na začátku roku 2012 na všech trzích, kde Škoda působí.

Vůz, který fakticky nahradí Octavii Tour a jenž se postupně objeví v několika karosářských verzích včetně kombi, bude podle odhadů stát kolem 260 tisíc korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.