Ohnivé peklo: Děti musely vyskočit z okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ohnivé peklo: Děti musely vyskočit z okna!

Odtud sourozenci skákali.
Odtud sourozenci skákali. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Pokud si chtěli zachránit holé životy, zmizet z ohnivého pekla, nezbývalo sourozencům nic jiného než skočit... Dívka (15) s chlapcem (18) se v Ošelíně na Tachovsku zachraňovali odvážným skokem ze šestimetrové výšky! Oba se vážně zranili a skončili v nemocnici.

Vrhli se do hloubky, neměli na vybranou... Za jejich zády totiž zuřil takový požár, že z jejich pokoje nezůstalo zhola nic! „Oba se nadýchali kouře, chlapec má hluboké popáleniny na rukou a v obličeji,“ potvrdila mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková, že se vstříc záchraně vrhli v poslední možné chvíli.

Chlapec dokonce musel být transportován do popáleninového centra nemocnice v Praze na Vinohradech, o zle potlučenou dívku pečují na ortopedii v plzeňské fakultní nemocnici. „Měla poraněnou nohu a podezření na poranění páteře,“ řekla Ptáčková. „Leží u nás a je stabilizovaná,“ uvedla mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Rodina zůstala bez střechy nad hlavou. Naštěstí lidé v obci se jich ujali a poskytli jim azyl. „My si tady vzájemně pomáháme, dali jsme jim najíst i u nás v bytovce přespali. A nejspíš u nás budou i dál,“ potvrdil Aha! pan Bartoloměj Kotlár (24) z Ošelína.

„Kamarád pracuje u dráhy, a tak prý do týdne od ní dostane i nové bydlení. Je to hrozné, přišli o vše, ale zvládají to statečně. Zatím jsou na tom psychicky dobře,“ popisuje Kotlár. Rodiče včera celý den trávili u dětí po nemocnicích.

Mluvčí hasičů Alena Marešová uvedla, že bratr se sestrou byli doma sami. „Požár vznikl od kamen na tuhá paliva. Hořelo necelou hodinu, škoda i tak činí 400 tisíc korun,“ řekla Marešová.

U souseda Bartoloměje Kotlára rodina nyní bydlí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.