Čtenáři Aha! pomohli labradoru Dagosovi: Je po operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Čtenáři Aha! pomohli labradoru Dagosovi: Je po operaci!

Dagos už je po operaci. Lékař mu sešil přetržený křížový vaz.
Dagos už je po operaci. Lékař mu sešil přetržený křížový vaz. (pro Aha! – www.opustenekocky.estranky.cz, Michal Vlček)

Labrador Dagos trpěl velkými bolestmi. Při běhu špatně šlápl a potrhal si vazy v koleni. Aby mohl zase chodit, potřeboval nákladnou operaci. Dagosovi se rozhodl pomoci útulek pro kočky v Poličce a uspořádal sbírku. Přispěli i čtenáři deníku Aha! a Dagos už je po úspěšné operaci.

Lékařský zákrok stál 17 220 korun, ve sbírce se na něj podařilo vybrat 13 540 korun. Bohužel se ukázalo, že Dagos má sice přetržený jenom jeden kolenní vaz, ale celý kloub je postižený velkou artrózou a místy zcela chybí chrupavka.

„Veterinář udělal, co mohl. Teď už záleží na tom, jak se bude Dagos hojit. Hned po operaci nám volala majitelka pejska. Bylo slyšet i do telefonu, jak Dagoušek brečí i po prášcích proti bolesti. Ale teď už je vše mnohem lepší, už pomalu chodí ven a má snahu nožičku i trochu zatížit,“ říká Ludmila Funková z útulku pro kočky v Poličce, která sbírku organizovala.

Dagosova majitelka totiž ve volném čase zdarma pečuje o opuštěné micky. „Touto cestou chceme moc poděkovat všem, co na operaci kolene Dagosovi přispěli. Bez pomoci by si to majitelka nemohla dovolit,“ vysvětluje Funková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.