10 nejšílenějších povolání: Hledá se »dojič« hadů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

10 nejšílenějších povolání: Hledá se »dojič« hadů!

»dojič« hadů
»dojič« hadů (Profimedia.cz, ara)

Máte pocit, že je vaše práce hrozná? Zdá se vám, že absurdnější zaměstnání snad ani mít nemůžete? Tak to vás můžeme uklidnit. Jsou daleko bláznivější způsoby, jak se živit. Pracovní agentury z celého světa uspořádaly výzkum, jaké nejšílenější práce zprostředkovaly. Tady je desítka nejpikantnějších...

1. Barvič citronů

V supermarketu musí všechno vypadat dokonale. To se týká i ovoce a zeleniny. Když má třeba citron špatný odstín žluté, přijde zaměstnanec s barvičkou a štětečkem a citron domaluje.

2. Profesionální pískač

Ano, i tahle práce existuje. Profesionální pískač píská do hudby, do reklam, do filmů atd. Prostě se tak propískává životem...

3. Opravář plnicích per

Když se vám rozbije plnicí pero, většinou ho prostě vyhodíte a koupíte nové. Co ale dělat, když je to třeba vaše oblíbené pero? Jednoduše si ho necháte opravit, i když cena za opravu bude pravděpodobně několikanásobná oproti novému peru.

4. Rodeo klaun

U nás na rodeo moc nenarazíte, tohle je hlavně americká specialita. Když kovboj spadne nebo dostane naloženo od býka či koně, je třeba ho ošetřit nebo odnést. Aby se diváci nenudili, šaškuje mezitím po ploše rodeo klaun. A za zády mu trpí kovboj.

5. Inspektor hracích kostek

Hazardní hráči sázející na kostky samozřejmě požadují, aby kostky byly jedna jako druhá, aby snad nedocházelo při hře k nějakým podvodům. O to se má postarat člověk, který celý den bere do ruky kostku po kostce a kontroluje, zda jsou všechny dokonale stejné.

6. Uklízeč v sexshopu

Jednoduchá práce. Prostě uklízíte po lidech, kteří si v sexshopu v soukromé kabince zkoušeli zboží. Třeba se dívali na pornofilmy.

7. Profesionální lhář

Dělali jste něco, o čem nechcete, aby se kdokoliv dozvěděl? Najměte si profesionálního lháře, který vám potvrdí alibi. Pro některé lidi spíše koníček.

8. Zvířecí detektiv

Jistě znáte stejnojmenný film s Jimem Carreym. Toto povolání ale není fantazie filmařů. Domácích mazlíčků se ztrácí hodně a někdo je přece hledat musí.

9. Ochutnávač psího žrádla

Jako každé jídlo, i žrádlo pro psy je potřeba otestovat. Když k tomu použijete psa, těžko vám pak popíše, jak mu chutnalo. Tudíž se k tomu používají lidé.

10. Dojič hadů

V některých částech světa je tohle velmi důležité zaměstnání. Chytit hada, donutit ho kousnout do speciální fólie na zachycování jedu, a to všechno bez uštknutí, to je přece hodně dobrodružná práce.

Práce snů: Testovač pláži

Z úplně jiného soudku je poptávka jednoho švédského lifestylového magazínu, který vyhlásil výběrové řízení na místo testovače pláží. Jak vypadá jeho pracovní náplň?

Magazín mu zaplatí cestu do čtyř světových lokací, jedna je na Korsice, druhá v Jihoafrické republice a další dvě v Asii, a povinností zaměstnance bude válet se na pláži, obrážet místní bary a balit místní děvčata.

O tom všem pak bude čtenáře informovat na internetu. Existuje někdo, kdo by tuhle práci nechtěl?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.