Otakar T. obviněný ze zabití Aničky zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Otakar T. obviněný ze zabití Aničky zemřel!

Družka Otakara Tomka – i ona si s ním, chuděra, zažila své...
Družka Otakara Tomka – i ona si s ním, chuděra, zažila své... (Aha! – Dan Černovský)

Otakar T. (†41), který byl minulý týden obviněn z vraždy devítileté Aničky Janatkové, dnes zemřel. Příčinou smrti byla zřejmě zranění, která si způsobil při svém pondělním pokusu o sebevraždu.

Podle dosavadních zpráv se podezřelý o sebevraždu pokusil v pankrácké věznici. Udělal si smyčku z tepláků, které přehodil přes konzolu od toalety. Tomka visícího v bezvědomí na provizorní oprátce našel dozorce krátce před třetí hodinou ranní a ihned se ho snažil resuscitovat. Okamžitě byl převezen do střešovické nemocnice. Ještě v pondělí lékaři mluvili »pouze« o otoku mozku s tím, že krční tepny jsou průchodné, takže je velká pravděpodobnost, že přežije. Včera se však jeho vážný stav změnil v kritický.

Otakar T. před sebevraždou nechal dopis na rozloučenou, v něm se však k vraždě ani znásilnění nepřiznal.

Případ vyšetřuje policie i vězeňská služba. Mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová tvrdí, že ze strany dozorců nedošlo k žádnému zanedbání. „Obviněný byl pod tzv. zvýšeným dohledem. Četnost kontrol si určuje věznice sama, není na to předpis,“ vysvětlila Prunerová. Podle informací deníku Aha! kontrolovali dozorci Tomka každou hodinu. Otázkou také zůstává, co ve chvílích sebevraždy dělal Tomkův spoluvězeň.



Autor:  ČTK,ex

Přečtěte si
ahacek
23. 3. 2011 • 14:41

...kdo je vinen, ať si vinu nese, ale děti by se do toho tahat neměly.

winterfreshka
23. 3. 2011 • 14:35

Kolik lidí v tom bylo namočených s ním.To samé případ Kájínek.To bude jednou sranda,až vyleze a začnou padat další jména,posty a funkce těch ,co se "svezli"

ahacek
23. 3. 2011 • 14:33

jj, žádný sluníčko to nebylo, když měl tak bohatou kriminální minulost, ale důkazy, které jsou známé nestačí k obvinění z vraždy. Ovšem nasvědčují k němu více než nevina. Přesto měla média počkat na jasné důkazy a vše, co by ho usvědčilo a možná by se přišlo na více důležitých informací. Takhle si myslím, že to bude hodně těžké a zavádějící.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.