Příběhy pejsků z útulků: Asta už nehladoví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Příběhy pejsků z útulků: Asta už nehladoví!

Asta
Asta (Pro Aha! – www.utulek–chlum.estranky.cz)

Máma čtyřměsíční Asty, kříženky huskyho, zemřela v kruté péči majitele hlady. Od té doby, co o ní Aha! psalo, se její život změnil ve šťastné psí dětství.

Má nejen starostlivou paničku, ale i psí kamarády a nejraději si hraje s malými pravnučkami své majitelky. Ty jediné ji prý dokážou unavit. „Jsem milovnice psů. Z útulku už máme jednu fenku třináct let. Je jí sedmnáct, a tak jsme se rozhodli pro dalšího pejska,“ říká Astina panička Jana Dočkalová (67) z Jičínska.

Výběr prý nebyl snadný. „Je mi všech pejsků v útulku líto, a tak bylo těžké se rozhodnout pro jednoho. Poslala jsem tam tedy dospělou vnučku, a přinesla tohle štěňátko,“ objasňuje majitelka.

Z Asty jsou všichni nadšeni. „Je přítulná a živá jako správné štěně. Jen je pořád hrozně hladová. Hltá i suchou rýži. Zřejmě si prožila hlad a nezapomněla na to,“ míní Jana Dočkalová. I když Asta na procházkách lítá jako čert, už prý začíná i poslouchat.

Nejraději si teď hraje s novými balonky a pískací velrybou, kterou jí věnovala jedna z pravnuček paničky. I když má k dispozici zahrádku, zbožňuje každodenní vycházky k lesu. „Chodí s námi ještě dvě psí kamarádky. Jsme taková parta,“ usmívá se Jana Dočkalová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.