Pohřeb Rostislava Čtvrtlíka: Pilo se na smutek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Rostislava Čtvrtlíka: Pilo se na smutek!

Pohřeb herce a dabéra Rostislava Čtvrtlíka (†47)
Pohřeb herce a dabéra Rostislava Čtvrtlíka (†47) (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl)

Téměř každý, kdo v českém dabingu něco znamená, se včera přišel do Velké smuteční síně krematoria v PrazeStrašnicích rozloučit s Rostislavem Čtvrtlíkem (†47).

Herec, který propůjčil hlas například Chandlerovi v kultovním seriálu Přátelé, 6. března podlehl rakovině. Šéf Divadla pod Palmovkou, manžel Terezy Kostkové (34) Petr Kracik (52) se po emotivním obřadu dokonce musel »dopovat« slivovicí.

„A bude tam nějaký kecpult? Víte, že já při těchhle příležitostech padám,“ snažil se vtipkovat Kracik, když se zdravil s Čtvrtlíkovým bratrem Luďkem. Šéf Divadla pod Palmovkou se krátce nato ujal smutečního proslovu, při kterém nezůstalo oko suché.

„Rosťa byl úžasný! On totiž nikdy nespěchal. Dokonce ani když se dozvěděl, že mu zbývá tak málo času. Nespěchal ani ve chvíli, kdy jsem ho navštívil v bohnické léčebně, kde musel být připoutaný k židli, aby se moc nevzdaloval,“ promluvil o jeho posledních okamžicích života, kdy už nepoznával ani svoji rodinu.

„Vzpomínejme na něj ale hlavně ve chvílích, kdy na divadelních prknech nebo v dabingovém studiu rozdával lidem radost,“ dodal Kracik.

V tu chvíli se oči vdovy Karolíny zalily slzami a i Kracik měl co dělat, aby emotivní řeč vůbec dokončil. „Budeš nám všem chybět, Rosťo! A v tom nebi, kde jsi teď, rozhodně nespěchej,“ vydal ze sebe tichým hlasem.

Není divu, že se o pár minut později v hloučku kolegů a přátel posilňoval slivovicí z placatice.



Autor:  Lukáš Vltavský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.