Veletrh techniky CeBIT - 3 největší novinky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Veletrh techniky CeBIT - 3 největší novinky!

LG Optimus 3D
LG Optimus 3D (EPA)

V německém Hannoveru začal včera svátek všem příznivcům techniky.

Na největším světovém veletrhu počítačů, mobilů a technologií CeBIT se do soboty představí více než 4200 vystavovatelů ze 70 zemí světa. Mezi nimi i přes tři desítky českých firem. Tohle jsou některé novinky, které si ještě letos budeme moci koupit i u nás...

3D mobily

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D je první telefon se stereoskopickým dotykovým displejem. Ten vyvolává iluzi prostorového obrazu a je uzpůsoben pro sledování 3D obsahu bez speciálních brýlí. Telefon má navíc hned dva foťáky, kterými lze prostorové obrázky přímo i vytvářet. Samozřejmostí je GPS. K dostání bude za cenu kolem 15 tisíc Kč.

4G modem

4G modem

Tahle malá krabička připojí váš počítač nebo notebook na internet neuvěřitelnou rychlostí. Bude stát zhruba tisícovku a seženete ji u svého mobilního operátora. Tedy až poté, co u nás některý začne 4G internet alespoň zkušebně nabízet, což by mělo být koncem roku. Teoreticky lze stahovat data rychlostí až 100 Mb/s. Dnešní 3G standard pracuje mnohem pomaleji.

Tablety

Eee Pad Slider

Eee Pad Slider je tablet s výsuvnou klávesnicí, který funguje na operačním systému Android známém z mobilů. Zařízení má nejmodernější dvoujádrový procesor, dotykový displej a dvě kamery. Na trhu se objeví začátkem léta za cenu od 10 do 16 tisíc korun. Záležet bude na konfi guraci a na případné smlouvě s mobilním operátorem. Bez přístupu na internet totiž bude zařízení skoro nanic.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.