Těžce postižená Julie: Asistentka jí vykradla účet! A v bance se jí vysmáli... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těžce postižená Julie: Asistentka jí vykradla účet! A v bance se jí vysmáli...

Fotografie
Fotografie (internal)

Lidé umějí být neobyčejně krutí! Své o tom ví těžce postižená Julie Janická (47) z Karviné.

Žena je kvůli své nemoci – svalové dystrofii – odmalička upoutána na vozík a bez cizí pomoci se neobejde. Nedávno ji navíc čekalo kruté zjištění. Její vlastní asistentka jí ukradla z účtu peníze!

Julie trpí svalovou dystrofií (deník Aha! informoval), která způsobuje, že jí postupně ochabuje veškeré svalstvo. Jako zdravotně postižená dostává na asistenci příspěvek 12 tisíc měsíčně. Jenže sehnat dobrou duši, která by chápala, že společenská Julie je sice závislá na cizí pomoci, ale nikoli nesvéprávná, je velmi těžké.

„Já si nehledám asistentky z agentur. Je spousta služeb, které ony neposkytují, ale které já potřebuji. Dávám si inzeráty a hledám někoho, kdo se o mě postará opravdu podle mých potřeb,“ vysvětluje Julie a vypočítává, že pomocnice, kterou by potřebovala, by ji vyšla na tisícovku denně!

A vypráví také, jak si tedy sama našla asistentku. „Byla to paní, se kterou jsem se seznámila na ulici. Neměla práci, tak jsem jí nabídla, aby mi pomáhala. Jitka mě vozila autem, chodila se mnou na vycházky, do kina, pomáhala mi na záchod, s oblékáním,“ vypráví Julka. Jitka jí ale také pomáhala s výběrem peněz z účtu.

„Já hotovost nenosím, protože se bojím, že by mě okradli. Jitce jsem naprosto věřila, řekla jsem jí PIN a ona vybírala peníze, kdykoli jsem potřebovala,“ říká. Před několika dny ale Jitka zneužila Julčiny důvěry a ukradla vše, co na kontě zbývalo! „Vzala si kartu a vybrala poslední dva tisíce, které jsem měla. Řešilo se to na policii a ona se přiznala,“ vypráví smutně.

Velký šok ale čekal postiženou ženu i v bance, kde jí úřednice řekla, že si vše zavinila sama a na náhradu škody nemá právo! „Prý jsem neměla nikomu sdělovat PIN, že je to moje chyba. Ale jak si mám vybrat peníze, když to kvůli své nemoci prostě fyzicky nezvládnu?“ zoufá si Julie, která se i přes svůj nepříznivý osud snaží prožít hezký život.

„Potřebuji žít důstojný život. Mám stejné pocity jako každá jiná žena, i když jsem zcela závislá na cizí pomoci,“ dodává Julie.

817273:gallery:true:true

Přečtěte si
orchidei
20. 2. 2011 • 00:47

takto nemocnému zaslala paní aktivní úřednice Nováková příspěvek na koupi automobilu přímo složenkou prodávajícímu i když auto nemohlo být dříve na syna napsáno než bude zaplaceno a to bylo auto z bazaru,který po zjištění přeražených čísel na motoru dal od této kauzy ruce pryč a to samé místo,aby de fakto ležícímu synovi pomohla tato úřednice tak zloději zůstali peníze a na synovi je chtěli vymáhat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.