Romy Králová: Má IQ 148 a... Samé jedničky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Romy Králová: Má IQ 148 a... Samé jedničky!

Romy je na své vysvědčení náležitě pyšná.
Romy je na své vysvědčení náležitě pyšná. (Pro Aha! – Jan Čada, ara)

A k příběhu jednoho nezbedného studenta Nikoly Mráčka ještě druhý – o dívence, která je naopak jednička!

Romy Králová (10) ze Zlína se narodila 11. 1. 2001 v 11 hodin a jedničky se jí drží dodnes. Je jedním z nejchytřejších dětí u nás, do základní školy chodí totiž teprve tři a půl roku, přesto ale včera přebírala vysvědčení se samými jedničkami už z 5. třídy zlínské základní školy pro mimořádně nadané děti!

Musela absolvovat rozdílové zkoušky, čtvrtou třídu prakticky vynechala a v dubnu už dívenku s IQ 148 čekají přijímačky na gymnázium! „Moc mě baví matematika, fyzika, chemie, logika, různé záhady, chci přijít na kloub tomu, jak předcházet třeba tsunami nebo tornádům,“ vypráví se zaujetím.

Už dnes píše vědecké projekty, ráda by vynalezla lék na AIDS nebo leukemii, ale zdaleka není zaměřena jen přírodovědně. „Když jí byl rok a půl, naučila se poznávat písmena i číslice, později složila hudební skladby, je toho víc...,“ říká maminka Simona Králová.

Vzorná zlínská školačka přeskočila jednu třídu a míří na gymnázium.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.