Ministr Vít Bárta: Politiky sledoval »náš« externista! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Ministr Vít Bárta: Politiky sledoval »náš« externista!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ministr dopravy a bývalý majitel bezpečnostní agentury ABL Vít Bárta (VV) včera přiznal, že ABL v roce 2007 prověřovala Prahu 11 a její vedení.

Opět však popřel, že by šlo o objednávku na sledování a diskreditaci politiků. ABL podle něj s radnicí Prahy 11 spolupracovala při prověřování podnětů z protikorupční linky o možném korupčním jednání některých lidí.

Předtím, než firma začala s radnicí spolupracovat, prověřila si ji jako možného budoucího klienta. Argumentoval také tím, že detektiv Pavel Pertlíček, který sledování prováděl, dělal pro ABL jen externě. Těžko ale vše dokáže. „Můj zásadní problém je, že nemám žádné evidence, které mi umožňují rekonstrukci mých aktivit čtyři roky zpět,“ objasnil Bárta.

Včera také uvedl, že v letech 2008 až 2010 si v ABL vydělal 30 milionů korun, které řádně zdanil. Reagoval tak na trestní oznámení Jiřího Paroubka, který v minulých dnech zpochybňoval jeho majetkové poměry.

Přečtěte si
ceskarebelka
24. 1. 2011 • 09:54

I kdyby vše bylo jak píšete, tak jedno vím zcela určitě. Bárta nevyvrátil spekulace o tom, že politiky v ABL nesledovali. To jen tak mimochodem. A jeho čestné slovo stojí tak akorát za kulové. Udělal by líp, kdyby na začátku řekl, že sice v ABL tyto praktiky dělali, ale s tím je konec, neboť šel do politiky a firmu prodal. Navíc vše měl zprůhlednit, jakýmkoli způsobem. Teď mě připomíná arogantního, sebevědomého chlapa, který chce za každou cenu být u moci. Radek John je neschpný politik a Bárta to celé řídí. Sorry.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.