Baletka Violka (8): Tančila i před Klausem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Baletka Violka (8): Tančila i před Klausem!

Violka trénuje baletní figury i doma.
Violka trénuje baletní figury i doma. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Je jí teprve osm let a už toho dokázala opravdu hodně. Marie Viola Mojzešová  je talentovaná klavíristka a baletka.

Okatá a křehká dívka tančí od tří let a své baletní střevíčky si obouvá i v pražské Státní opeře, kde účinkuje ve Spící krasavici! V představení ji tak při premiéře viděl i prezident Václav Klaus s první dámou Livií!

Violka žije s rodiči a čtyřmi staršími sourozenci v obyčejném paneláku v Praze a  balet trénuje dvakrát týdně. Měsíčně má pak tři večerní představení. „Před těmi ale ještě vždy dva dny zkoušejí, aby vše bylo opravdu precizní,“ popsala její maminka Milena, která ji vždy na představení doprovází.

Kromě baletu je největší láskou holčičky hra na klavír, kterou studuje v hudební škole. Není proto divu, že se malá slečna stala absolutní vítězkou mezinárodní soutěže Amadeus Brno. Violce se zkrátka daří. Nedávno se navíc umístila i ve finále soutěže pro talentované děti Zlatý oříšek, kde vyhrála 10 tisíc korun! A okamžitě věděla, za co by je utratila.

„Moc bych chtěla border kolii. S pejskem bych chodila na cvičák. To by bylo štěstí. Ale musím počkat, až vyrostu, protože doma už dva pejsky máme. Třetí by se tam prostě nevešel...,“ usmívá se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.