Kdo si zapálí, přijde o byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kdo si zapálí, přijde o byt!

Nový zákon: zachrání životy anebo lidi pořádně naštve?
Nový zákon: zachrání životy anebo lidi pořádně naštve? (ČTK)

S tvrdou novinkou přišlo město Prachatice. Kdo si opakovaně zapálí cigaretu ve společných prostorách obecních domů, dostane výpověď z bytu.

Radnice tak chce zatočit s kuřáky bydlícími v obecních bytech, kteří ostatním otravují život cigaretovým kouřem.

Podle radních se jedná o změnu, respektive o doplnění stávajícího domovního řádu. Zákaz kouření ve společných prostorách v obecních domech už schválila rada města.

„Nejenže zapáchá celý dům, ale kuřák může i způsobit požár, protože lidé odhazují nedopalky cigaret, kam je napadne,“ řekl starosta Martin Malý.

Třikrát a dost!

Kdo bude s cigaretou v ústech přistižen jednou, dostane napomenutí. Po druhé už bude přizván na městský úřad na kobereček. Pokud si pak bude dělat i nadále, co chce, dostane vyhazov z bytu.

„Jsem kuřák a o tomhle nevím. Takže si musím dávat bacha, abych nešel pod most. Je to tvrdé nařízení, ale co mi zbývá než to respektovat,“ dodal František Novák, jeden z obyvatel obecních bytů v Prachaticích.



Přečtěte si
zlobit
9. 7. 2011 • 15:52

Schvaluji, ale co my, kteří máme byty koupené a nikdo nedonutí kuřáky kouřit až venku? Jsem astmatik a když vycházím z výtahu musím počítat s tím, že si tam mohl nějaký dobytek zapálil a být nadechnutá tak, abych to zvládla k hlavním dveřím. A teď - kdo koho diskrimijuje, samozřejmě my kuřáky.

winterfreshka
13. 1. 2011 • 09:28

Nedokážu si představit,jak toho kuřáka budou hledat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.