Unikátní objev vědců: Neškodná cigareta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Unikátní objev vědců: Neškodná cigareta!

Děti rodičů-kuřáků jsou ohroženy nemocemi mnohonásobně víc.
Děti rodičů-kuřáků jsou ohroženy nemocemi mnohonásobně víc. (Profimedia.cz)

S průlomovým objevem, který představuje naději pro miliony lidí závislých na nikotinu, přišla malá britská lékařská firma.

Jedná se o první »neškodnou« cigaretu, která prý kuřákovi dopřeje kýžený požitek s téměř nulovým zdravotním rizikem, jež je s tabákem spojeno.

Cigareta se nyní pracovně jmenuje »neelektronický nikotinový inhalátor«. Vypadá podobně jako elektronická cigareta a stejně jako ona do těla dodává nikotin, na který si kuřák vypěstoval závislost.

Jeho přenos zajišťuje aerosolový přístroj, který se aktivuje dechem. Dávky nikotinu jsou ale vyšší než u cigarety elektronické, a úměrně tomu je tudíž vyšší i požitek z cigarety.

„Náš produkt neobsahuje žádný tabák, žádné látky podporující hoření, pouze čistý nikotin,“ říká bývalý šéf Tesca Terry Leahy, který do vývoje cigarety investoval několik milionů liber.

Nikotin obsažený v tabákových listech je sice často považován za nejškodlivější složku v cigaretě, ale není to pravda. Daleko škodlivější látky jako např. oxid uhelnatý, vznikají při hoření tabáku.

To ale u »neškodné« cigarety odpadne. Její výroby se hodlá ujmout koncern British American Tobacco, tedy výrobce cigaret značek Lucky Strikes či Dunhill, což je mnohým trnem v oku. Na trh by se cigareta měla dostat za 2 roky.



Přečtěte si
wwwnikotincz
9. 7. 2011 • 14:44

Přesně toto je v ČR už několik let běžně k dostání. Jmenuje se to elektronická cigareta a je to dostupné na www nikotin cz se spoustou různých chutí a síly nikotinu. Pokud to autor/ka článku chce vyzkoušet hned a nečekat 2 roky na "britské vědce", ať se ozve.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.