Život okaté Christiny Greenové (†9) orámoval TEROR! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Život okaté Christiny Greenové (†9) orámoval TEROR!

Fotografie
Fotografie (internal)

Neskutečná shoda okolností! Život okaté americké dívenky Christiny Greenové (†9) orámovaly dvě velké tragédie.

Na svět přišla 11. září 2001, tedy v nejčernější den historie USA, kdy teroristé zbourali věže newyorských »dvojčat«. A zahynula v sobotu kulkou ze zbraně šíleného střelce z arizonského Tucsonu!

O to intenzivněji Američany Christinina smrt zasáhla. Hrála skvěle (s chlapci) baseball, toužila se stát političkou. A to se jí bohužel stalo osudným. Za účast na sobotním mítinku demokratické kongresmanky Gabrielle Giffordsové (40) v  Tucsonu, političky, kterou obdivovala a jež jí byla vzorem, zaplatila životem! Spolu s ní zemřelo dalších 5 lidí, třináct (včetně političky) bylo zraněno.

Amerika však slzí nad příběhem malé Christiny. Její tvář se objevila na obalu knihy s názvem Faces of Hope (tedy Tváře naděje), která pojednávala o osudech malých Američánků narozených právě 11. září 2001.

„Narodila se během tragédie a další tragédie nám ji vzala. Oba póly jejího života byly nešťastné. Ale to, co bylo mezi tím, bylo rozhodně tím nejlepším,“ dodává pohnutým hlasem její táta John Green. Pro vraha své dcery Jareda Loughnera (22) chce jediné – trest smrti!

Loughner byl zatím obviněn z pokusu o atentát a z několikanásobné vraždy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.