Obleva v Praze - Na 5 hodin zastavila metro | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Obleva v Praze - Na 5 hodin zastavila metro

Cestující se zrovna dozvěděli hroznou zprávu: metro nepojede!
Cestující se zrovna dozvěděli hroznou zprávu: metro nepojede! (Aha! – Karel Kopáč, ČTK)

Hlavní město včera zažilo kalamitu, která byla dohrou sněhové nadílky z počátku týdne. Obleva, kterou provázely padající panely sněhu ze střech, totiž ničila auta, zraňovala chodce a způsobila naprostý dopravní kolaps. Část metra byla totiž mimo provoz od druhé odpoledne do sedmé hodiny večerní!

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc vypovědělo službu kvůli vodě z tajícího sněhu – ta natekla do tubusu uvnitř Nuselského mostu, jímž metro projíždí, a způsobila zkrat. „Tající sníh se dostal dilatačními spárami do mostní konstrukce, kde je vedena elektřina,“ vysvětlila mluvčí Dopravního podniku Praha Monika Lojínová.

Zklamané pasažéry tak po Praze rozvážela náhradní autobusová doprava, autobusy ale většinou zůstávaly uvězněny v zácpách.

Stejný problém způsobil tající sníh i Strahovskému tunelu, který byl kolem páté odpoledne nakrátko uzavřen. Zkrátka nepřišli ani řidiči, kteří jenom parkovali: padající sníh ze střech poškodil jen v Praze přes 100 aut a zranil nejméně sedm lidí. Hasiči proto celý den odstraňovali bílé nánosy z budov.

A co s nedokonalou konstrukcí »Nuseláku«, bez něhož si řidiči Prahu nemohou představit? Oprava by podle expertů vyřadila z provozu tento důležitý spoj a zkomplikovala už tak váznoucí provoz ve městě, navíc by v době úsporných opatření stála miliony korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.