Vražedné počasí - Lidé umírají při nehodách i na náledí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vražedné počasí - Lidé umírají při nehodách i na náledí

Na projíždějící rychlík na trati Cheb-Plzeň spadl zasněžený strom...
Na projíždějící rychlík na trati Cheb-Plzeň spadl zasněžený strom...  (pro Aha! – Jan Čada, Policie ČR, ČTK – David Kurc)

Počasí, které právě ovládá Česko, neznamená jen bílou zasněženou romantiku. Už si vyžádalo několik životů! Ve vražedné zbraně se na zledovatělé vozovce mění auta, lidé navíc padají na zledovatělých chodnících, umírají i bezdomovci. Největší zimní peklo nás podle meteorologů ale ještě čeká.

..

  • V Dobroticích na Holešovsku nezvládl řidič Škody Octavia (36) při průjezdu obcí zatáčku a dostal smyk. Neovladatelné vozidlo se řítilo proti důchodkyni (†75), která před svým domem odklízela sníh. „Auto narazilo do betonového obrubníku, od něj se odrazilo a pokračovalo přes travnatou plochu až na chodník, kde srazilo ženu. Seniorka bohužel svým zraněním podlehla,“ řekla Aha! kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Řidiči teď za usmrcení z nedbalosti hrozí až šestileté vězení.
  • V pondělí zemřel na železničním přejezdu muž, který na zasněžené koleje vjel, ačkoliv se již blížil vlak. Jeho dcera (9), která s ním jela, vyvázla jen s lehčím zraněním.
  • Snížená viditelnost kvůli hustému sněžení si vyžádala i smrt muže (†61) mezi Břeclaví a Hodonínem. Důchodce šel po špatné straně silnice a řidič auta ho přehlédl.
  • Na Pelhřimovsku zahynul řidič (†43) osobního auta. Jeho o šest let starší spolujezdec utrpěl těžké zranění a skončil v nemocnici.

Dnes se vrátí chumelenice!

Po krátké přestávce nás dnes čekají další chumelenice, napadnout má 10 až 20 centimetrů sněhu. Na silnicích se podle meteorologů navíc objeví ledovka a kvůli silnému větru sněhové jazyky. Záchranáři a policisté se proto připravují na další perný den. Teploty budou mezi -7 až -3 stupni Celsia, postupně se ochladí až na -16 stupňů.

Vánoce budou na blátě

Zatímco teď už není sníh pomalu kam odklízet, prosinec bude relativně teplý. Před Vánocemi přijde obleva a svátky prožijeme »na blátě«.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.