Brutální útok v Ostravě! Tenhle kluk (16) pobodal 3 děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Brutální útok v Ostravě! Tenhle kluk (16) pobodal 3 děti!

Útočník z Ostravy.
Útočník z Ostravy. (pro Aha! – Renáta Orlíková, www.youtube.com)

»Všechny ty krysy rozjebu, zničím, zabiju. Každou tuhle čubku dostanu pěkně pomalu...« zpívá v písni na internetu jeden ze dvou útočníků přezdívaný Nifest (16), kteří v Ostravě v sobotu večer na třech místech brutálně zaútočili nožem na tři chlapce (9, 13, 14) a pobodali je.

Napadené děti jsou podle lékařů mimo ohrožení života. Nejvážněji zraněný chlapec (9), který musel být po útoku uveden do umělého spánku, leží na oddělení resuscitační péče fakultní nemocnice.

Proč se ale dva mladí kluci rozhodnou zabíjet? „Patnáctiletý kluk Nifest se rozešel s holkou, opil se, děsně vyváděl. Proto potom pobodal ty kluky na hřišti. Teď dokonce žije sám bez rodičů,“ říká Ladislav (21), který bydlí nedaleko místa útoku a agresory zná.

Jeho dedukci odpovídá i vyznání Nifesta, které také umístil na internet. »Proč nemůžu milovat a být milován jako vy. Proč mě každá ku**a, kterou jsem miloval, podvedla. Nikdy jsem nebyl tak krásný, aby po mě ku**y šly, když jsem šel do ňáké já, tak mě poslala do p**i.«

Policejní mluvčí Darina Majková pouze uvedla, že je případ vyšetřován jako pokus o vraždu. Kriminalisté nikoho zatím neobvinili. Dosud také nemají útočnou zbraň. „K zadrženým mladíkům, ani obětem útoku se policie vzhledem k jejich nízkému věku nebude blíže vyjadřovat,“ dodala Majková.

Oslovení psychologové jsou po poslechu nahrávek útočníků toho názoru, že za brutalitu a agresi může citové zklamání z nejútlejšího dětství.

„Případ neznám, ale obecně lze říci, že trestaní lidé ve věznicích byli obvykle v dětství zanedbaní citově. Jde o poruchu v emoční citové rovině. Nemají uspokojeny potřeby lásky, něhy a soucitu – základních potřeb, které člověk jako dítě potřebuje,“ uvádí psycholožka Lenka Čadová.

Svazácká, 17.30 hod.

První pobodaný chlapec (14) byl záchranářům nahlášen krátce po půl šesté. Utrpěl bodné poranění zad a ruky.

Patrice Lumumby, 17.56 hod.

Krátce před šestou hodinou byl záchrance nahlášen další zraněný v ulici Patrice Lumumby. Kluk (9) byl těžce zraněn a v ohrožení života – měl dvakrát probodnutý žaludek, střevo, ledvinu, plíci a krk.

Patrice Lumumby, 18.05 hod.

Další posádka záchranné služby vyjížděla pět minut po šesté opět do ulice Patrice Lumumby, tentokrát na pomoc chlapci (13), který měl bodné poranění hrudníku.

Tady na hřišti pobodali útočníci kluka (9), v písku je ještě vidět zaschlá krev.

Úryvky z písní útočníka

»Přemýšlím nad tím každý večer, když si lehám. Proč nemám stálou přítelkyni, už mě nebaví řešit tyhle p***viny. Proč to není tak, že mám základku a rozum. Proč to není tak, že mám holku a peníze k tomu. (...) Proč je to tak, že jsem z**d co prodává trávu.«

»Já to mám v p**i, doufám, že se odsud dostanu, vyjebaná čtvrť plná blbejch potkanů. Všechny ty krysy rozjebu, zničím, zabiju. Každou tuhle čubku dostanu pěkně pomalu. Všechno má svůj čas a vy se dočkáte. Se ještě uvidí zda já jsem ču**kem.«

»Když se koukám z okna, vidím jenom kriply, když se procházím venku, chci aby všichni chcípli. Smějou se mi všichni, že nosím prej nůž jak na ovoce. V tom případě jsi hruška, ale s mojí kudlou v břiše. (...) Vysvětli mi proč, když mám nůž jak na hrušky u Kaufl andu v podchodě přede mnou utekli. Neodhadneš člověka, který nemá co ztratit, takový člověk s kudlou v ruce dokáže i zabít. (...) Vždycky budu proti vám, vy žebráci.«

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.