Šéf odborů Zavadil: Stávka bude! A potrvá osm hodin... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Šéf odborů Zavadil: Stávka bude! A potrvá osm hodin...

Jaroslav Zavadil
Jaroslav Zavadil (ČTK – R.Vondrouš, S. Peška)

Premiér Petr Nečas (ODS) uvedl, že pro vyhlášení prosincové stávky nebyly splněny zákonné podmínky. Podle šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslava Zavadila je ale stávka neodvratná a 8. prosince skutečně proběhne!

Odbory totiž nevěří, že by vláda ještě mohla změnit rozhodnutí o desetiprocentním snížení platů státních zaměstnanců či o dalších úsporných opatřeních. „Stávka bude osmihodinová, bude protestní,“ řekl včera v debatě TV Prima Zavadil.

Lidé se podle něj nemusejí bát, že by je lékaři v akutních případech neošetřili. Také učitelé prý nepřestanou učit. „Školy se ale stávky zúčastní. Školáci třeba nedostanou oběd, protože jídelna bude stávkovat.“

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) se domnívá, že odbory jednoduše chtějí stávkovat a hledají si jen zástupné důvody.

„Primární je chuť stávkovat, důvody se hledají postupně. Když odborová centrála rozhodla stávkovat, tak ještě téma nebylo. Myslím, že v dalších dnech se objeví další témata proč stávkovat,“ uvedl.

Jaromír Drábek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.