Pyšná maminka Daniela Surovcová: Máme čtyři děti ze zkumavky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pyšná maminka Daniela Surovcová: Máme čtyři děti ze zkumavky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Daniela Surovcová (28) z FrýdkuMístku si vždy přála velkou rodinu. Když plánovala první miminko, zjistila, že to kvůli zdravotním potížím možná vůbec nepůjde. Nakonec se díky umělému oplodnění narodil chlapeček Vojta (4). A o čtyři roky později se stal další zázrak! »Ze zkumavky« se narodila rovnou trojčata!

Markétka, Filípek a Kristýnka jsou dnes na světě přesně čtyři měsíce. „Vždy jsem si přála čtyři děti, ale netušila jsem, že se mi to splní za tak složitých okolností,“ přiznává Daniela. Kromě jiných problémů neplodnost způsobovala i zvýšená buněčná imunita. „Jednoduše řečeno mám alergii na spermie. Moje protilátky manželovy spermie buď znehybní, nebo je rovnou zničí,“ popsala jeden z problémů s otěhotněním.

Nakonec se ale léčba a umělé oplodnění zdařilo a na svět přišel vytoužený Vojtíšek. Manželé Surovcovi se rozhodli, že se pokusí ještě o další dítě. „Dlouho se ale nedařilo, a tak jsme se rozhodli pro poslední pokus, protože nás to vše stálo hodně psychických sil. Otěhotnět se mi nakonec podařilo po pátém zavedení embryí,“ vysvětlila Daniela.

Že se ale ujmou všechna, to netušili. „V osmém týdnu jsme pak viděli na ultrazvuku tři srdíčka. Manžel myslel, že špatně vidí. Nejhorší bylo, že nás všichni strašili, že tři děti nedonosím. Musím poděkovat gynekologovi Konstantinu Čaplyginovi, který nás vždy podporoval a hezky se o mne staral,“ popsala Daniela.

Těhotenství nakonec proběhlo v pořádku a narodila se zdravá trojčata. „Pět dnů byli v inkubátoru a Kristýnka měla i lehkou dechovou podporu, ale jinak bylo vše v pořádku. Denně jsme za nimi tři týdny jezdili,“ říká Daniela.

Na fotografi i je se šťastnými rodiči i jejich první syn Vojta.

Náročná péče a kočárek za 30 000 Kč

Jak se žije se čtyřmi prcky ze zkumavky? „Je to práce na 24 hodin. Hlavně v noci dají trojčata zabrat. Sotva je všechny nakrmím, už abych začala znovu. Skvěle mi pomáhá manžel a maminka. A taky Vojtíšek je parťák. Podává mi plínku, dudlík a mimina miluje,“ říká pyšná maminka.

Pro trojčata bylo nutné zakoupit i speciální kočárek za 30 tisíc korun. „S normálním bychom se nevešli do domu. Tenhle má sice na délku 170 centimetrů, ale do našeho nákladního výtahu v paneláku se naštěstí vejde,“ směje se Daniela.

Speciální kočárek má na délku 170 cm.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.