Madonna na kříži: Praho, už jedu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Madonna na kříži: Praho, už jedu!

Madonna se během koncertů nechává »ukřižovat« s trnovou korunou na hlavě. Tím vzbudila nenávist u věřících.
Madonna se během koncertů nechává »ukřižovat« s trnovou korunou na hlavě. Tím vzbudila nenávist u věřících. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Prahou otřásá popové šílenství. Tyhle dva koncerty v Praze by předčila snad jen jediná věc: pokud by vstal z hrobu král rokenrolu Elvis Presley a ihned si to namířil do Česka. Jinak ale nemají dvě nadcházející vystoupení zpěvačky Madonny v Sazka Areně konkurenci.

A deník Aha! ví o velkolepé show, při níž se královna popu už příští středu a čtvrtek snese na pódium v obří diskotékové kouli a nechá se ukřižovat na gigantickém kříži s trnovou korunou na hlavě, úplně všechno…

Madonnino světové turné s názvem „Confessions“ (Zpovědi) je jedním z nejbombastičtějších, jaké se kdy uskutečnilo. „Proměním svět v taneční parket,“ prohlásila zpěvačka, která se na vrcholu drží už dvě desítky let a za kariéru prodala na 200 milionů alb. Měsíce dřela, cvičila a držela diety, aby světu dokázala, že je i ve svých 48 letech stále v kondici. Se svými tanečníky trénovala vystoupení tisíc hodin a výsledek stojí za to. Pódiová show je rozdělena do čtyř částí s názvy Equestrian (Krasojízda), Urban Bedouin (Městský kočovník), 70´s Glam Rock (Kouzelný rock 70. let) a Disco.

Koule za 44 milionů
Úvod koncertu je ohromující. Madonna se snáší na pódium v obří diskotékové kouli, posázené křišťálem od firmy Swarovski za 44 milionů korun! Blyštivá koule se otevírá jako slupka nakrojeného pomeranče a bouřící dav vítá královnu popu. V první písni „Future Lovers“ (Budoucí milenci) se Madonna předvede v jezdeckém kostýmu s bičíkem a rozpálí dav temperamentní jízdou v mechanickém sedle.

Na plátnech se míhají záběry koní, a dokonce i rentgenové snímky osmi zlomených kostí – Madonnina památka na nedávný těžký pád z koně. Nechybí legendární hit „Like A Virgin“ (Jako panna), při kterém tančí Madonna kolem tyče, a píseň „Jump“ (Skok), při níž tanečníci na rampách předvádějí doslova cirkusovou akrobacii!

Ukřižujte mě!
Druhou část, laděnou mysticky v narážce na učení kabaly, zahajuje hit „Live To Tell“ (Žij, abys mohl vyprávět), při němž se Madonna nechá ukřižovat na šestimetrovém blyštivém kříži s napodobeninou trnové koruny na hlavě a na projekčních plátnech běží záběry trpících dětí. Právě tahle část rozhořčila věřící, kteří to považují za urážku náboženství. „Nemyslím, že by se na mě Ježíš zlobil za to, jaké poselství se snažím předat. On učil milovat bližního svého,“ reaguje Madonna. A během koncertu poprvé zazpívá i nové písně „Isaac“ (Izák), „Sorry“ (Promiň) a „Like It or Not“ (Můžeš to mít rád nebo nemusíš).

Bush a orální sex
Ve třetí části zpěvačka nevybíravě útočí na amerického prezidenta George Bushe. Během písně „I love New York“ (Miluji New York) mu uštědří nadávku z oblasti orálního sexu a na plátnech se míhají záběry amerického prezidenta, Adolfa Hitlera, Usámy bin Ládina či Roberta Mugabeho (diktátorský prezident Zimbabwe). Zazpívá i novou verzi melancholické písně „Paradise – Not For Me“ (Ráj – ne pro mě).

Taneční klub
V diskotékové části koncertu Madonna dostojí slibu a pódium promění v taneční klub. Střihne si zrychlenou „La Isla Bonita“, přepracovanou skladbu „Erotica“ a nezapomene ani na prastarý hit „Lucky Star“, s nímž prorazila do světa popmusic. Bombastickou show pak uzavírá megahit „Hung Up“, který dlouhé týdny okupoval první příčky snad všech světových hitparád.

Sedm kostýmů
Madonna ze sebe vydává to nejlepší. Během vystoupení vystřídá dvě paruky, dvoje umělé řasy, osm párů bot a sedm kostýmů, mezi nimiž nechybí ani rockerský obleček, v němž si zpěvačka zařádí s kytarou. Její účes drží 34 sponek a při některých písních zdobí zpěvačku pět kilogramů vážící pásek, v němž je zasazeno 4000 křišťálů značky Swarovski, a jediný šperk – diamantový a ametystový náhrdelník značky Chopard.

Kolik vydělá?
Předchozí, už šesté turné „ReInvention“ (Nová invence), bylo nejúspěšnějším turné roku 2004, přilákalo skoro milion fanoušků a vydělalo 3,5 miliardy korun. Letošní šňůra by ale měla vydělat rekordních 4,3 miliardy korun a překoná tak v kategorii sólových zpěvaček dosavadní rekordmanku Cher, která při svém rozlučkovém turné utržila 3,8 miliardy Kč. Madonna za to vděčí především vysoké ceně vstupenek, která se v přepočtu pohybuje od 1100 do 25 000 korun. Ani to však fanoušky neodradilo. Třeba v Česku fanoušci vykoupili lístky během pár minut!

V Praze se Madonna zdrží pět dnů a chce vidět hlavně tři místa: Karlův most, Pražský hrad a Staroměstské náměstí. Po Praze čekají Madonnu už jen tři koncerty. Jeden v Rusku a dva v Japonsku. V Moskvě má jít na soukromý oběd s prezidentem Vladimírem Putinem a jeho rodinou – Putinovy dcery Marija a Katerina jsou totiž Madonninými velkými fanynkami.

Turné v číslech

  • 4 pódia o ploše 5000 čtverečních stop
  • 24 kamionů převáží 200 tun materiálu
  • diskokoule váží 1,5 tuny
  • 106 lidí v doprovodu, 4 z nich na převlékání
  • 22 tanečníků✔ 4 členové doprovodné skupiny
  • 2 osobní letadla
  • 18 aut
  • 5 autobusů
  • 400 kostýmů od JeanaPaula Gaultiera
  • 8 párů bot pro Madonnu ze salonu Yvese St. Laurenta
  • 1000 hodin nacvičování

Co si také objednala?

  • Několik desítek lahví finské vodky (nechává si v ní prát oblečení)
  • V hotelu několik originálně zabalených prkýnek na záchod (bojí se infekce)
  • Stovky bílých růží (chce je mít v hotelu i v šatně)
  • Stovky lahví s vodou, vysvěcenou v chrámu kabaly (jinou nepije)
  • Na tři stovky masáží pro ni a její tanečníky
  • V šatně 25 stojanů na její kostýmy
  • Několik kyslíkových bomb (kyslíkovou masku používá i během koncertů)

Co zazpívá?

1. část EQUESTRIAN: Future Lovers (Budoucí milenci) / Get Together (Dejme to dohromady) / Like A Virgin (Jako panna) / Jump (Skok)
2. část URBAN BEDOUIN: Live To Tell (Žij, abys mohl vyprávět) / Forbidden Love (Zakázaná láska) / Isaac (Izák) / Sorry (Promiň) / Like It Or Not (Můžeš to mít rád nebo nemusíš)
3. část 70´s GLAM ROCK: I Love New York (Miluju New York) / Let It Will Be (Nechme to být) / Ray Of Light (Paprsek světla) / Drowned World (Substitute For Love) – (Nedokonalý svět) / Paradise (Not For Me) (Ráj – ne pro mě)
4. část DISCO: Music (Muzika) / La Isla Bonita (Krásný ostrov) / Erotica (Erotika) / Lucky Star (Šťastná hvězda) / Hung Up (Otrávená)

MADONNA – ŽIVOT: Šokující sexbomba
Jak bydlí královna popu?
S Madonnou v posteli
Madonna: Dělám to, co dělal Ježíš!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.