Miloš Honosek (56) z Hradce Králové: Potřebuje injekce za 100 tisíc - Jinak přijde o nohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Miloš Honosek (56) z Hradce Králové: Potřebuje injekce za 100 tisíc - Jinak přijde o nohu!

Miloš Honosek
Miloš Honosek (Aha! – Daniel Černovský)

Miloš Honosek (56) z Hradce Králové trpí vzácnou chorobou CharcotMarieTooth. Některé jeho nervy odumírají, a nohy i ruce se tak deformují. Navíc ho sužuje chronický zánět kostí. Lékaři mu jako léčbu nabídli amputaci chodidla. S tím se ale muž nechce smířit.

Miloš Honosek navzdory lékařům po dlouhém pátrání objevil možnost tzv. imunomodulační léčby. Látka, která by mohla pacienta od amputace zachránit, se podává v injekcích. Ty ale nehradí pojišťovna a jejich cena je vyšší než sto tisíc korun. „Nechci skončit na vozíku. Navíc mi nikdo nezaručí, že když mi napadená místa uříznou, nemoc nepostoupí do zdravých kostí. Nerad bych, aby mě léčili »salámovou« metodou a uřezávali kousek po kousku,“ říká Miloš Honosek s nadsázkou. V současné době může pomocí berlí a speciálních bot alespoň trochu chodit.

A doufá, že díky sbírce na internetové stránce dobryskutek.cz by mohl na nákladnou léčbu získat nějaké peníze. Zatím si vzal s manželkou půjčku, to ale nestačí.Zdravotní pojišťovna je k lidem trpícím chorobou CharcotMarieTooth skoupá i v jiných ohledech. Speciální boty, díky kterým může Miloš chodit, si musí nechávat šít na zakázku v Německu. Pojišťovna je proplatí jen jednou za dva roky. „Boty vyjdou asi na dvacet tisíc korun. Představte si, že byste měli jen jedny boty na všechny příležitosti a musely by vám vydržet dva roky...“ vrtí muž hlavou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.