Anička (9) je nezvěstná už 6 dní! Psycholožka o tátovi a jeho vzkazu: Je to tvrdý chlap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Anička (9) je nezvěstná už 6 dní! Psycholožka o tátovi a jeho vzkazu: Je to tvrdý chlap!

Aniččin otec Miloš Janatka.
Aniččin otec Miloš Janatka. (TV Nova, Policie ČR, ara)

Pátrání po Aničce Janatkové (9), která minulou středu v Praze 8 zmizela beze stopy cestou ze školy, je stále bezvýsledné. Policie nadále prověřuje několik vyšetřovacích verzí. Z podezřelých musí případně vyloučit i lidi z okolí rodiny.

Je možné, že by Aniččin táta, když nabízel v televizi únosci 3,5 milionu korun, tušil, kdo by za únosem jeho dcery mohl stát? Psychologové soudí, že nikoliv.

„Spíše jen spočítal částku, kterou do toho může dát. Neměla jsem pocit, že by po něm někdo něco chtěl,“ řekla Aha! klinická psycholožka Dana Bočková. Je přesvědčena, že otcovo vystoupení nebyla chyba.

„Podle toho, jak se držel, aby se nezhroutil, je vidět, že je to tvrdý chlap. Byl obdivuhodný, není typ, který se sesype,“ podotkla psycholožka.

Proč nabídl právě konkrétně 3,5 milionu a sliboval »MY VÁM POMŮŽEME«? „Zkusil to. Musí velice trpět. Není nic horšího než nejistota,“ dodala Bočková.

Vzkaz Miloše Janatky:

„Jmenuji se Miloš Janatka a jsem tatínek Aničky. Udělám cokoli pro to, aby se Anička vrátila domů. Teď mluvím k vám, vy máte Aničku. Dám vám tři a půl milionu korun, když ji do zítřejšího poledne (tedy do nedělní dvanácté hodiny, pozn. red.) pustíte na svobodu. Propusťte Aničku a my vám pomůžeme!”

Jak by teď mohla vypadat?

Policie počítá i s variantou, že pachatel nemusel jednat zkratově. Plavovlasou Aničku mohl určitou dobu sledovat. Dívku může nyní živou někde věznit. Věci mohl v zahradách zahrabat proto, aby ji nikdo podle nich nemohl identifikovat. Vlásky jí mohl únosce ostříhat, přebarvit a dát jí jiné oblečení. Internet už zaplavily desítky amatérských pokusů o podobizny, jak by nyní třeba Anička mohla vypadat.

Kliknutím zvětšete

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.